Bloc de locuințe sociale de 13 etaje din Franța, cuprins de flăcări. 180 de persoane au fost evacuate

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 15:11
1470 citiri
Bloc de locuințe sociale de 13 etaje din Franța, cuprins de flăcări. 180 de persoane au fost evacuate
Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările FOTO Unsplash

O persoană a murit, iar altă persoană a fost grav rănită în incendiul unui apartament, la Nisa, în sud-estul Franţei, iar fumul s-a răspândit în întregul bloc de locuinţe sociale (habitation à loyer modéré, HLM) şi a antrenat evacuarea a 180 de persoane, anunţă pompierii, relatează AFP.

Cele două victime sunt doi fraţi, care locuiau într-un apartament, la etajul al treilea, unde a izbucnit incendiul vineri seara, a declarat sâmbătă AFP viceprimarul Anthony Borré, preşedintele Côte d'Azur Habitat, biroul HLM de carev aparţine imobilul.

Fratele mort a fost găsit de către pompieri la etajul cinci al imobilului, după ce a încercat să fugă de flăcări.

Martori au declarat sâmbătă, la faţa locului, că cei doi bărbaţi aveau 60 şi 70 de ani.

Alţi trei locuitori ai blocului se aflau sâmbătă în stare de urgenţă relativă, intoxicaţi cu fum, potrivit pompierilor din Alpes-Maritimes.

Originea incendiului nu a fost stabilită imediat de către anchetatori şi pompieri.

Potrivit lui Borré, o plângere a fost depusă vineri, în ziua dramei, de către un agent Côte d'Azur Habitat, după ce a fost ameninţat de către fratele decedat.

Bărbatul decedat, care suferea de sindromul Diogene, acumula tot felul de lucruri şi gunoaie în apartament, declară AFP Borré.

Imobilul afectat, un bloc cu 13 etaje şi cu aproximativ 130 de locuinţe, se află pe bulevardul Comte de Falicon, în nordul Nisei.

Flăcările au rămas limitate în apartamentul în care a izbucnit incendiul, însă fumul s-a răspânit puternic în imobil, potrivit salvatorilor, care au intervenit vineri noaptea, la ora locală 22.30 (23.30, ora României).

În total 80 de pompieri au luat parte la operaţiune, pentru a evacua aproximativ 200 de locuitori.

Marea majoritate a locuitorilor a fost scoasă din bloc pe geam, din cauză că fumul a umplut casa scărilor.

Sinistrul a fost controlat definitiv sâmbătă, către ora locală 1.00 (2.00, ora României).

Jumătate dintre evacuaţi s-au putut întoarce în locuinţe către ora locală 4.00 (5.00, ora României), însă aproximativ 90 de persoane urmează să fie mutate cu locuinţa până la renovarea apartamentelor în care locuiau.

Ei şi-au recuperat documentele, haine şi obiecte esenţiale, însoţiţi de pompieri, după care au fost trimişi în locuinţe temporare.

Citește și:
Flăcări uriașe la mănăstirea Sihăstria Putnei. Norul imens de fum se putea vedea de la mare distanță
Flăcări uriașe la mănăstirea Sihăstria Putnei. Norul imens de fum se putea vedea de la mare distanță
Opt autospeciale ale pompierilor militari și civili au intervenit marți dimineață pentru stingerea unui incendiu de proporții izbucnit la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava....
Organizația Mondială a Sănătății se teme că numărul morților provocate de cutremurul din Turcia și Siria ar putea ajunge la o cifră uriașă
Organizația Mondială a Sănătății se teme că numărul morților provocate de cutremurul din Turcia și Siria ar putea ajunge la o cifră uriașă
Reprezentantul principal pentru situaţii de urgenţă în Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Catherine Smallwood, spune că numărul morţilor în urma seismului de luni din Turcia...