Incendiu de proporții într-un cartier de locuințe sociale din Bârlad. Zeci de oameni au fugit din case pentru a se salva

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 10:49
1136 citiri
Incendiu de proporții într-un cartier de locuințe sociale din Bârlad. Zeci de oameni au fugit din case pentru a se salva
Incendiu în cartierul din Bârlad FOTO Libertatea

Un incendiu care a cuprins vegetația uscată dintr-un cartier din Bârlad s-a extins la zece magazii din apropierea locuințelor sociale, marți seara, 14 martie.

Mai mulți localnici au sunat la 112 pentru a anunța că flăcările se propagă violent și riscă să cuprindă locuințele sociale din cartierul Podeni din Bârlad, relatează Libertatea.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la zece magazii desfășurate pe aproximativ 150 metri pătrați, existând riscul ca focul să se extindă și la casele sociale. Până la sosirea echipajelor de intervenție, 30 de persoane s-au autoevacuat din locuințe”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii au reușit să stingă focul după aproximativ 3 ore, nefiind înregistrate persoane rănite ori intoxicate. Valoarea estimată a bunurilor distruse este de aproximativ 11.000 lei.

Au fost mistuite de flăcări zece magazii, zece biciclete, aproximativ 12 metri cubi material lemnos, circa 20 metri liniari din bagdadia unei locuințe sociale, diverse produse textile și materiale plastice, au transmis reprezentanții ISU. De asemenea, au ars circa 1.000 metri vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul nesupravegheat în spațiu deschis.

#incendiu, #Barlad, #locuinte sociale , #incendiu