Incendiu la metroul din București. Călătorii au fost evacuați inclusiv prin tunelul dintre stațiile Romană și Universitate UPDATE VIDEO

Marti, 24 Mai 2022, ora 09:19
6266 citiri
Incendiu la metroul din București. Călătorii au fost evacuați inclusiv prin tunelul dintre stațiile Romană și Universitate UPDATE VIDEO

O garnitură de metrou a luat foc în dimineața zilei de marți, 24 mai, între stațiile Piața Romană și Piața Universității din București. Incendiul a fost stins.

UPDATE 11.07 Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, a declarat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu.

UPDATE 11.03 Degajări de fum puternice au apărut în dimineața zilei de marți, 24 mai, în tunelul dintre stațiile de metrou Romană și Universitate. Problema a fost cauzată de o defecțiune la instalația de propulsare a uneia dintre garnituri.

UPDATE 10.16 Flăcările au fost stinse.

Metrorex susține că pasagerii nu au fost ”în niciun moment în pericol” și o defecțiune tehnică stă la baza incendiului.

Reacția Metrorex:

"Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie.

Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia.

Menţionăm că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel.

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă".

UPDATE 9.59 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane asistate medical și doua persoane transportate la spital. La intervenție au luat parte 20 de autospeciale de stingere, 39 ambulanțe SMURD, respectiv cu un Detașamentul Special de Salvatori.

UPDATE 9.48 Polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă - având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană - participanților la trafic să evite zona, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri și să circule cu prudență.

Momentan, traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

Oameni evacuați din metrou credit / Facebook Alberto Groșescu

UPDATE 9.46 Toţi călătorii aflaţi în staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi în urma degajării de fum din subteran, dar continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor la staţia Romană, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 9.40 Salvatorii anunță că incendiul a fost stins și toți călătorii au fost evacuați din tunel către peron.

UPDATE 9.38 Pompierii spun că a fost identificată sursa incendiului și că se lucrează la stingerea lui.

Ei mai amintesc că au terminat de evacuat călătorii din vagoane.

Știre inițială:

„În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”, a transmis ISU.

Citeste si:
Incendiu la un depozit din Dâmbovița. Flăcările s-au extins la o casă din vecinătate
Incendiu la un depozit din Dâmbovița. Flăcările s-au extins la o casă din vecinătate
Un incendiu a izbucnit, vineri, 1 iulie, la un depozit în localitatea dâmboviţeană Cojasca, iar flăcările s-au extins la acoperişul unei case din vecinătate, informează ISU Dâmboviţa....
Prima piscină cu valuri din România, în care Regele Mihai a învățat să înoate, este în paragină. Ce ar putea face statul pentru bazinul Lido FOTO VIDEO
Prima piscină cu valuri din România, în care Regele Mihai a învățat să înoate, este în paragină. Ce ar putea face statul pentru bazinul Lido FOTO VIDEO
Piscina Lido din București, aflată pe Bulevardul Magheru, în inima Bucureștiului, și considerată o bijuterie pe vremuri, a ajuns o ruină în prezent. Deținută de proprietari privați,...