Două persoane au fost salvate dintr-un incendiu care le-a cuprins locuinţa. Unde s-a întâmplat

Vineri, 03 Martie 2023, ora 09:34
986 citiri
Două persoane au fost salvate dintr-un incendiu care le-a cuprins locuinţa. Unde s-a întâmplat
Pompierii din cadrul Detaşamentului Dej au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru a salva două persoane surprinse de un incendiu izbucnit într-o casă de locuit FOTO ISU Cluj

Pompierii din cadrul Detaşamentului Dej au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru a salva două persoane surprinse de un incendiu izbucnit într-o casă de locuit.

"Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 21,30, iar la faţa locului au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor operative la faţa locului, casa de era cuprinsă în mare parte de flăcări, iar un bărbat, ieşit pe propriile puteri din aceasta, i-a anunţat pe pompieri despre faptul că înăuntru se mai află două persoane ce nu reuşiseră să iasă din incendiu. Imediat au fost constituite pe lângă dispozitivul de stingere şi două echipe de căutare ce au intrat în locuinţă pentru a-i găsi pe cei doi", se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Conform aceleiaşi surse, pompierii au găsit în primă instanţă un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, în stare de inconştienţă, pe care l-au extras de urgenţă. Din locuinţă a fost scoasă şi o femeie, în vârstă de 20 de ani, care prezenta arsuri grave pe aproape tot corpul.

Cei doi au fost predaţi echipajului SMURD pentru primul ajutor calificat şi ulterior au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Operaţiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ două ore, fiind limitată extinderea flăcărilor la casa şi la garajul aflate în imediata apropiere. Cercetările preliminare indică faptul că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la jarul aprins căzut din sobă.

#incendiu, #incendiu casa, #Cluj , #incendiu