Cel puțin 25 de morți în vestul Indiei, după un incendiu devastator într-un parc de distracții. Poliția face arestări: "Oamenii au fost prinși în capcană" FOTO&VIDEO

Duminica, 26 Mai 2024, ora 10:32
1605 citiri
Cel puțin 25 de morți în vestul Indiei, după un incendiu devastator într-un parc de distracții. Poliția face arestări: "Oamenii au fost prinși în capcană" FOTO&VIDEO
Incendiul a izbucnit sâmbătă și a cuprins o structură improvizată dintr-un parc de distracții FOTO Captură video X/ Kirpalsinh Gohil

Un incendiu care a izbucnit sâmbătă, 25 mai, într-un parc de distracții din vestul Indiei a ucis 27 de persoane, dintre care patru copii cu vârste sub 12 ani, arată un bilanț actualizat al poliției. Patru persoane despre care autoritățile zic că au legătură cu parcul de distracții au fost arestate.

Peste 300 de persoane se aflau într-o sală dintr-o structură cu două etaje din parcul de distracţii TRP când a izbucnit incendiul, în acest weekend de vacanţă de vară, a declarat reporterilor Ilesh Kher, un ofiţer de pompieri din Rajkot, în statul Gujarat, conform Agerpres.

"Am confirmat moartea a 27 de persoane în incendiu", a declarat presei, sâmbătă noapte, Radhika Bharai, un ofiţer de poliţie indian. Un bilanţ anterior a raportat 24 de morţi. "Cadavrele au fost carbonizate până la punctul de a fi de nerecunoscut, ceea ce face dificilă identificarea lor", a spus ofiţerul de poliţie.

Prim-ministrul indian, Narendra Modi, originar din acest stat, a declarat că este "extrem de bulversat", într-un mesaj postat pe reţelele sociale.

"Oamenii au fost prinşi în capcană de prăbuşirea unei structuri temporare lângă intrare, ceea ce a făcut dificilă evacuarea", a declarat ofiţerul de pompieri Ilesh Kher. În plus, răspândirea focului a fost facilitată de natura materialelor, care erau foarte inflamabile.

Autorităţile locale au declarat că au arestat patru persoane care "au legătură cu de sala de jocuri, pentru interogatoriu".

Duminică, trupurile celor decedaţi înfăşurate într-un giulgiu alb au fost aliniate în rânduri înainte de a fi evacuate. Supravieţuitorii au povestit că au fost nevoiţi să spargă uşile şi să sară pe ferestre pentru a scăpa de incendiu.

"Eram la bowling când doi membri ai personalului ne-au spus că a izbucnit un incendiu la parter şi că trebuie să plecăm. Zona s-a umplut rapid de fum", a declarat Pruthvirajsinh Jadeja pentru ziarul The Indian Express.

"Am încercat să ieşim pe uşa din spate, dar nu am putut. Am văzut o rază de lumină venind de afară. Am lovit geamul cu piciorul şi cinci dintre noi am reuşit să fugim sărind de la primul etaj", a detaliat el.

Potrivit acestuia, cel puţin 70 de persoane se aflau la primul etaj când a izbucnit incendiul.

Fotografiile postate pe contul de Instagram al stabilimentului arată că acesta include o sală de bowling, o pistă de karting şi trambuline.

Mai jos este disponibil unul dintre videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, care arată cum focul mistuie structurile din parcul de distracții.

Incendiile sunt frecvente în India din cauza condiţiilor proaste de construcţie, a supraaglomerării şi a nerespectării normelor de siguranţă. În februarie, unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu care a devastat o fabrică de vopsele din capitala New Delhi.

În 2022, cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite după ce un incendiu masiv a izbucnit într-o clădire comercială cu patru etaje din oraş.

În 2016, peste 100 de persoane au fost ucise după o explozie masivă de artificii în statul sudic Kerala.

Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
Pompierii au intervenit sâmbătă, 15 iunie, în localitetea Feleacu din Cluj. Mașina a luat foc în timp ce se afla în mișcare. Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit rapid...
Mai sunt câteva zile până la ”declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial”. Profeția celui numit ”noul Nostradamus”
Mai sunt câteva zile până la ”declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial”. Profeția celui numit ”noul Nostradamus”
Kushal Kumar, care este numit Nostradamus al Indiei, a anunțat că cel de-al treilea război mondial va începe în câteva zile - marți, 18 iunie. Celebru ghicitor a făcut predicția cu...
#incendiu, #incendiu parc distractii, #India , #stiri internationale
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil