Intervenție riscantă a pompierilor: Incendiu în subsolul unui bloc din Bihor, unde erau 6 butelii

Marti, 14 Martie 2023, ora 16:11
956 citiri
Intervenție riscantă a pompierilor: Incendiu în subsolul unui bloc din Bihor, unde erau 6 butelii
Imagine din timpul intervenției FOTO ISU Bihor

Pompierii din Bihor au intervenit marţi, 14 martie, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în subsolul unui bloc, echipele fiind informate că în interior se aflau butelii cu acetilenă şi oxigen.

”Operaţiune periculoasă de stingere a unui incendiu izbucnit la o clădire din Oradea! Marţi, 14 martie a.c., pompierii militari orădeni au prevenit producerea unei deflagraţii, pe strada Eroul Marius Cosma din municipiu, acţionând la o temperatură de aproximativ 750 grade, pentru evacuarea unor butelii cu acetilenă şi oxigen aflate în subsolul incendiat al unei clădiri”, a transmis, marţi, ISU Bihor.

Pompierii au fost sesizaţi, la ora 13.28, cu privire la producerea unui incendiu la subsolul unei clădiri situate pe strada Eroul Marius Cosma din Oradea, apelantul precizând faptul că în interior se află 6 butelii (4 cu acetilenă şi 2 cu oxigen).

La faţa locului au acţionat mai multe echipaje.

”Echipajele de pompieri au intervenit concomitent pentru stingerea incendiului şi evacuarea buteliilor, împiedicând producerea unei deflagraţii, după care au acţionat la faţa locului, până în jurul orei 14.50, pentru lichidarea ultimelor focare şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”, a mai transmis sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de utilizarea unui aparat de tăiere, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

#incendiu, #subsol, #Bihor, #pompieri, #butelii , #incendiu