Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 11:39
4793 citiri
Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
Aproximativ 95 de angajați vor rămâne fără loc de muncă FOTO: Google Maps

Aproximativ 95 de angajați vor rămâne fără loc de muncă, după ce compania Lactalis România a informat că s-au început procedurile pentru închiderea fabricii din Miercurea Ciuc.

Chiar dacă activitatea de producție a fabricii din Miercurea Ciuc va fi stopată, compania anunță investiții în celelalte fabrici, precum cea din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, din Tunari, Județul Ilfov și cea din Oiejdea, județul Alba, scrie adevarul.ro.

„Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi, iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români” a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, conform Zf.ro, citat de stiripesurse.ro.

În prezent, la fabrica din Miercurea Ciuc se află aproximativ 95 de angajați, care după ce aceasta se va închide vor beneficia de măsuri compensatorii și de beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective, potrivit reprezentanțiilor companiei.

„De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională şi suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activităţii unităţii, aceasta va continua să opereze la nivelul curent”, a mai transmis compania.

De asemenea, această decizie nu va afecta în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor deținute de companie, și asta pentru că sortimentele de lactate făcute la Miercurea Ciuc vor fi făcute în continuare la celelalte fabrici ale Grupului.

Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
Elon Musk a anunțat că va muta sediile companiilor sale, SpaceX și rețeaua socială X, din California în Texas, motivul fiind legea recent adoptată în California, SAFETY Act (AB1955),...
Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
WhatsApp introduce o nouă funcție denumită "Favorit," menită să îmbunătățească accesul utilizatorilor la contactele și grupurile preferate. Aceasta va fi disponibilă în secțiunile...
#inchidere fabrica, #Lactalis, #miercurea ciuc, #pierdere locuri munca, #domeniu, #alimentar, #fabrici Romania , #stiri economice
  1. Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
  2. Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
  3. 5 sfaturi utile ca să reușești să îți crești mica afacere
  4. România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
  5. Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
  6. De la idee, la leadership regional – Klarwin aniversează 20 de ani de impact pozitiv cu o imagine 360 grade asupra tehnologiilor din portofoliu
  7. FMI: Zona euro, încă un an de stagnare în 2024. Rusia va avea un nou an cu avans economic de peste 3%
  8. Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump