Jandarmeria: Siguranța personalului de la Ambasada Rusiei nu a fost pusă în pericol de incidentul de miercuri dimineață

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 17:08
2024 citiri
Jandarmeria: Siguranța personalului de la Ambasada Rusiei nu a fost pusă în pericol de incidentul de miercuri dimineață
Imagine surprinsă după incident FOTO Facebook/ Tudor Bogdan Teodorescu

Jandarmeria Română a transmis miercuri, 6 aprilie, în legătură cu incidentul de la Ambasada Rusiei, că autoturismul a pătruns, deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă. Maşina a lovit gardul de protecţie şi porţile de acces, fără a trece de acestea.

”Nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi/ sau integritatea personalului diplomatic”, au transmis jandarmii.

”În jurul orelor 06.00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecţie şi a continuat deplasarea până la porţile de acces, fără a trece de acestea. Jandarmii aflaţi în dispozitivul de pază şi securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt şi au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Română, într-un comunicat.

Sursa citată a precizat că imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului.

”Concomitent s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfăşurarea activităţilor de cercetare. Prin măsurile adoptate la obiectiv şi prin modul prompt de acţiune şi intervenţie al jandarmilor aflaţi în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi nici integritatea personalului diplomatic”, a mai transmis jandarmii.

Aceştia au precizat că, încă din 24 februarie de când a început conflictul armat din Ucraina, Jandarmeria Română a dispus măsuri suplimentare pentru protecţia obiectivului diplomatic aparţinând Federaţiei Ruse, în principal, prin:

  • întărirea dispozitivului de pază şi protecţie, prin suplimentarea efectivelor şi a mijloacelor;
  • realizarea unui dispozitiv de protecţie fizică pietonală în perimetrul ambasadei.

”Permanent a existat o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranţa personalului diplomatic şi a ambasadei”, au mai transmis jandarmii.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat, pe 6 aprilie, că incidentul de la porțile misiunii diplomatice ruse poate fi numit „un adevărat atac terorist”.

„Astăzi, dimineața devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a spus Kuzmin la postul de televiziune Rossia-24.

Eveniment Quarterly Report

Incident rasist la o competiție de gimnastică. O fetiță de culoare a fost ignorată la premiere
Incident rasist la o competiție de gimnastică. O fetiță de culoare a fost ignorată la premiere
Simone Biles, una din legendele gimnasticii mondiale, şi-a exprimat indignarea pentru un videoclip devenit viral, în care o tânără gimnastă de culoare este ignorată în timpul unei ceremonii...
Femeie găsită moartă în mașină, într-o parcare din Focșani
Femeie găsită moartă în mașină, într-o parcare din Focșani
O femeie a fost găsită moartă în mașină, în carierul Sud Focșani, zona parcare Mausoleul Eroilor, luni, 25 septembrie. Potrivit primelor informații, vehiculul era parcat acolo de cel...
#incident, #masina, #ambasada Rusiei, #siguranta, #personal , #jandarmi
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Siguranța personalului de la Ambasada Rusiei
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Ce nevoie avem de ambasada rusa la noi?