Ziare.com
Culita Tarata

Despre Culita Tarata

Culita Tarata s-a nascut pe 6 decembrie 1952 si este absolvent al Institutului Agronomic “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, Facultatea de Horticultura.

A profesat ca inginer in cadrul mai multor societati comerciale si a fost director general la SC TCE 3 Brazi Piatra Neamt intre 1994 si 2000. Din 2000 pana in 2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei.

In campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2008, cateva afise ale sale au fost gasit lipite intr-un cimitir.

Studii

Institutul Agronomic “Ion Ionescu de la Brad”, Iasi, Facultatea de Horticultura.

Activitate profesionala

-Inginer DCA Roman, judetul Neamt;

-Sef CTC DCA Roman, judetul Neamt;

-Director IAPMPOA Neamt (1983-1989);

-Director general SC COMPIL SA Neamt (1990-1994);

-Director general SC TCE 3 Brazi Piatra Neamt (1994-2000).

Activitate politica

-Membru PDSR (1993);

-Deputat in parlamentul Romaniei (2000-2004);

-Membru in Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat;

-Membru in Comisia Permanenta pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice.

Fratele lui Culita Tarata, cercetat penal pentru dare de mita

Fratele fostului deputat Culita Tarata este cercetat penal pentru dare de mita, dupa ce in august 2008 a incercat sa ofere unui politist 1.500 lei si zece litri de vin. El voia sa evite in acest mod intocmirea dosar penal pentru conducerea unui autovehicul in timp ce avea permisul suspendat.

Constantin Tarata a fost surprins conducand o autoutilitara pe raza localitatii vasluiene Bacesti, iar verificarile ulterioare au scos in evidenta faptul ca Tarata avea permisul suspendat pentru alte abateri la legislatia rutiera.

Fratele lui Culita Tarata i-a propus politistului bani pentru a trece cu vederea fapta sa. Acesta si-a instiintat superiorii, dupa care s-a realizat un flagrant. In urmatoarele zile, Constantin Tarata nu s-a prezentat la postul de politie din Bacesti pentru a fi audiat, insa si-a trimis nepotul, pentru a renegocia distrugerea dosarului in care era anchetat.

Firma lui Culita Tarata , amendata pentru ca s-a opus unui control financiar

Firma TCE 3 Brazi din Piatra-Neamt, controlata de omul de afaceri Culita Tarata a fost in iunie 2008 prima firma din Romania care a fost amendata de Consiliul Concurentei pentru ca s-a opus unui control inopinat din partea autoritatii.

Valoarea amenzii aplicate firmei lui Tarata se ridica la 400.000 de euro, potrivit „Evenimentul Zilei”.

Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pana la 1% din cifra de afaceri totala realizata de societatea care se opune controlului.

Firma TCE 3 Brazi a lui Culita Tarata se ocupa de 57.000 de hectare din cele peste 70.000 ale insulei, in urma unui contract de concesionare pe 20 de ani dobindit in 2001 de la Agentia Domeniilor Statului.

ADS l-a actionat in instanta pe Culita Tarata pentru neplata redeventei, iar mai multe hotarari judecatoresti au fost date in favoarea acestuia. Agentia Domeniilor Statului a incercat in repetate randuri sa anuleze contractul de cesiune.

Culita Tarata
Culita Tarata

Data nasterii:  6 decembrie 1952

Cariera:  inginer agronom, deputat

Evenimente importante:  director al SC TCE 3 Brazi Piatra Neamt, firma se ocpune unui control financiar

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Culita Tarata, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor