Opinii: Eu cu cine o sa votez?

Duminica, 15 August 2010, ora 09:12
2729 citiri
Opinii: Eu cu cine o sa votez?

Opozitia specialista in motiuni de cenzura se pregateste sa detroneze Guvernul si sa declare alegerile anticipate, ca tot ne dau banii afara din casa.

Ca sentimentele noastre pentru actuala conducere a statului nu sunt la fel ca cele dintre Romeo si Julieta nu mai este un secret, asa ca orice schimbare, care mai mult ca sigur nu va modifica nimic, ar putea sa ne bucure. Partial.

Gandindu-ma ca motiunea s-ar putea sa treaca, desi am serioase dubii, mi-am pus imaginatia la contributie incercand de pe acum sa ma decid cu cine votez, pentru ca votul meu este important, nu-i asa?

Relativ important, daca adaugam "sistemul" si galeata. Evident ca in drumul meu spre urne, primul gand l-am indreptat catre principalul partid de Opozitie si catre noul sau lider, care pare decis sa rupa orice legatura cu fosta conducere, dirijata de dl Geoana.

Din nefericire pentru proiectele sale, noua conducere este identica cu cea veche, care la randul ei este identica cu ea insasi de 20 de ani si asa va fi, in veacul vecilor.

Este foarte adevarat ca liderii partidului s-au aratat in costume de o croiala noua, dar, cand m-am apropiat sa vad mai bine calitatea materialului, am simtit ca acesta inca mai poarta izul bocancilor sovietici. Si cum am hernie de disc...

Pe de alta parte, sa tot vorbesti de politici protectioniste (in care cu adevarat sunt specialisti), cand nu ai in spate o economie solida, mi se pare o utopie care concureaza cu mari sanse de succes pe cea a lui Marx si Engels.

Deocamdata programul de relansare economica se reduce la cresterea veniturilor pensionarilor si scaderea unor taxe si impozite. Cam putin pentru sutele de mii de someri, dar destul pentru zecile de miliardari din partid.

Si daca nu sunt de acord sa ii vad in Parlament, m-am gandit in schimb sa-i indeplinesc visul d-lui Ponta de a deveni presedinte.

Ei bine, exact cand sa aplic stampila in casuta cu trandafiri care-i inconjura numele, mi-am adus aminte de violenta limbajului (copiat desigur de la Titulescu), de lipsa charismei, dar si de look-ul desprins parca de pe marile ecrane ale anilor '50, specific tanarului comunist, care lasa orasul pentru ferma zootehnica din satul natal.

Desigur ca ati remarcat lipsa sepcii tovarasesti, dar tatuca ii poate imprumuta una din vasta sa colectie.

Considerand ca dl Ponta va fi ocupat cu schimbarea imaginii, atat personale cat si a partidului, l-am lasat sa isi vada de treaba si m-am orientat spre cel care a fost surpriza ultimelor alegeri prezidentiale, dl Crin Antonescu.

Sincer vorbind, ramane o surpriza si la aceasta ora. Din pacate, neplacuta. Dupa debutul furtunos la conducerea partidului, multa lume a crezut ca in sfarsit o sa avem si noi un altfel de presedinte, ajungand chiar sa fie iertat pentru sustinerea lui Geoana. De cei care il urasc pe Traian Basescu.

Si... cam atat. La fel s-ar putea caracteriza si partidul liberal. Cam atat! PNL isi urmeaza linistit linia devenita traditionala de pe acum, adica se multumeste sa atarne la caruta cuiva, chiar daca s-ar afla la guvernare.

Iar cand esti intr-o asemenea postura ar fi o nebunie curata sa iti storci creierii la elaborarea unor programe cu impact economic si social sau a unor legi menite sa indrepte neregulile din societatea romaneasca.

Desi stiu foarte bine ca aportul lor la actualul dezastru a fost esential, specialistii din PNL au reactionat dur cand li s-a pus in carca marirea aparatului administrativ si au demonstrat negru pe alb ca nu erau bani pentru majorarea salariilor profesorilor.

Cat priveste sublimarea unor miliarde obtinute din privatizare, aceiasi specialisti au demonstrat negru pe alb ca nu erau bani pentru majorarea salariilor din invatamant.

La nedumeririle privind deficitul bugetar de 5% in loc de 3, pe o crestere economica de 8%, specialistii din PNL au demonstrat negru pe alb ca... Daca mai era ceva de demonstrat...

Aflat din nou sub semnul intrebarii, dar si al fataltatii, mi-am intors privirea spre lista de votare si la vederea singurei optiuni ramase disponibile, mi-am facut cruce cu ambele maini, dupa care am demonstrat tuturor ca varsta nu conteaza atunci cand vizezi podiumul olimpic la viteza.

Toate bune si frumoase, dar problema ramane: eu cu cine sa votez?

Pentru ca indiferent unde m-as uita, ii vad pe aceiasi si aceiasi oameni politici, care, desi sunt prezentati de unele publicatii ca fiind jefuitori ai avutiei nationale, vorbesc atat de sincer si de patetic despre patriotism si popor, incat mi-am dat seama ca unicul vinovat de actuala stare a Romaniei este subsemnatul. Mea culpa!

Pana una alta problema mea ramane, nedumeririle se inmultesc si vad ca, fara sa vreau, am ajuns in postura celebrului "discipol" al lui Buridan, avem aceeasi dilema, cu unica diferenta ca, indiferent ce voi alege, tot voi muri.

Daca nu de foame, macar de ciuda. Si sincer va spun: imi pare rau ca, inainte de a crapa, nu pot impartasi sentimentele prezidentiale, desi se vede cu ochiul liber ca sunt cat se poate de pertinente si la obiect: domnul presedinte se simte bine in Romania. Si va rog sa ma credeti ca nu este singurul.

Cei care spun ca ne reprezinta interesele pot afirma, de data asta fara sa minta o iota, ca afirmatia d-lui Basescu este cat se poate de adevarata. In Romania lor se traieste bine, doar tara noastra are probleme.

O singura nedumerire: de ce trebuie sa votam noi pentru tara lor?!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#motiune alegeri anticipate, #suspendare basescu anticipate, #motiune cenzura Guvern , #motiune cenzura