Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

''Mein Kampf'', republicat pentru studiu academic, in Germania

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 23:29
1887 citiri
''Mein Kampf'', republicat pentru studiu academic, in Germania
Foto: Ria Novosti

Autobiografia lui Adolf Hitler, "Mein Kampf", desi este interzisa in Germania, va fi publicata in landul german Bavaria de catre Institutul de Istorie Contemporana din Munchen, a anuntat, luni, coordonatorul proiectului, Christian Hartmann.

"Mein Kampf", care contine viziunea nazista asupra suprematiei rasei ariane, va fi publicata pana in anul 2015 in Munchen in contextul in care Bavaria detine drepturile de republicare a cartii lui Adolf Hitler, transmite pagina de Internet a postului de radio The Voice of Russia.

Planul secret al lui Hitler de a sfarama economia britanica (I) - Documentar

Retiparirea autobiografiei dictatorului nazist este interzisa in Germania, cu exceptia studiului academic, inca de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, impreuna cu svasticile si salutul nazist.

In carte sunt redate ambitiile lui Hitler de a pune stapanire pe mari parti ale estului Europei, pentru a asigura spatiu de locuit pentru asa-numita rasa superioara. Primul dintre cele trei extrase de 16 pagini din carte, acompaniat de un comentariu crtic, ar urma sa fie publicat la sfarsitul lunii ianuarie, in 100.000 de exemplare.

Cea mai sofisticata arma a lui Hitler, descoperita in Marea Britanie

"Mein Kampf" ("Lupta mea" - n. red.) a fost publicata de Adolf Hitler in doua volume. Primul dintre ele a fost publicat pe 18 iulie 1925 si cuprinde 12 capitole, in timp ce al doilea este alcatuit din 15 capitole si a aparut in 1926.

Hitler a dictat cartea in timp ce era prizonier in inchisoarea din Landsberg, Germania. Opera este una autobiografica in prima parte si un manifest nazist in cea de-a doua. Este o carte reprezentativa pentru nazisti si neo-nazisti, aici fiind abordata problema evreilor, dar si opozitia lui Hitler fata de comunism.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mein Kampf publicata Germania, #Mein Kampf publicata Munchen, #Autobiografia Adolf Hitler publicata, #Adolf Hitler Mein Kampf , #carte