Klaus Iohannis: Un prim pas al PNL este retragerea ministrilor din Guvern, marti seara

Luni, 24 Februarie 2014, ora 17:36
7543 citiri
Klaus Iohannis: Un prim pas al PNL este retragerea ministrilor din Guvern, marti seara
Foto: Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat. Totodata, a explicat ca, daca marti seara se ia decizia retragerii ministrilor liberali din Guvern, in BPN al PNL, acestia nu vor mai participa la sedinta Executivului de miercuri.

"Azi (luni - n.red.) tragem concluzia ca negocierile pentru remanierea Guvernului au esuat. Acestea vor fi aduse la cunostina PNL si acolo se va trage o concluzie", a declarat Iohannis, luni seara, intr-o conferinta de presa.

"Un posibil prim pas este retragerea ministrilor nostri din guvern. Daca maine seara (marti seara - n.red.) se ia aceasta hotarare, miercuri nu vor mai participa in sedinta de guvern", a mai spus prim-vicepresedintele liberal.

Acesta a precizat ca iesirea ministrilor liberali de la guvernare ar fi "cu siguranta un prim pas" catre ruperea USL: "Daca Delegatia Permanenta de maine hotaraste retragerea ministrilor, acest lucru nu va fi reversibil".

Klaus Iohannis a mai explicat ca PNL nu este "un partid care am plecat la cersit".

Crin Antonescu a convocat Delegatia Permanenta: PNL se pregateste de Opozitie

Primarul Sibiului considera ca, existand o majoritate a USL de 70 la suta in Parlament, ar fi fost "o chestiune care ar fi durat cateva minute daca s-ar fi dorit, dar nu s-a dorit", facand referire la remanierea guvernamentala.

"Este un pretext din partea USD, care nu a vrut sa intre in Parlament cu aceasta mica modificare. (...) Negocierile au esuat pentru ca nu a exista dorinta si vointa politica simpla din partea USD de a intra in Parlament cu o mica modificare", a spus prim-vicepresedintele liberal.

"Partenerii nostri, PSD, sau cum se numeste mai nou, USD, se pare ca nu au dorit sa se faca aceste schimbari. Daca la inceput totul parea ca este in regula, pe parcurs au aparut noi si noi pretexte de ce nu se poate face aceasta remaniere", a mai afirmat edilul.

Iohannis: USL exista pe hartie, nu mai exista de facto

Prim-vicepresedintele liberal a subliniat ca "este putin probabil" ca Delegatia Permanenta a PNL sa decida retragerea ministrilor liberali si sa sustina USD: "Ma astept la retragerea ministrilor si un vot impotriva USD".

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat, referitor la USL, ca aceasta "exista pe hartie, nu mai exista de facto".

Acesta a explicat ca, daca PNL se va retrage de la guvernare, partidul va ajunge in opozitie: "Daca vom colabora sau nu cu alte partide, e o decizie pe care o vom lua".

Referitor la eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate, Iohannis a precizat: "Exista teoretic aceasta varianta".

Totodata, vorbind despre referendumul pentru Constitutie, prim-vicepresedintele PNL a spus ca este foarte posibil ca acesta sa nu se mai organizeze odata cu alegerile europarlamentare, din moment ce USL s-ar rupe, dupa ce a sustinut modificarea Constitutiei.

"Nu sunt convins ca mai exista vointa politica necesara pentru a duce mai departe un proiect de o asa amploare", a explicat liderul liberal.

Ponta a anuntat termenul pentru noul Guvern: 8 martie. PSD nu ii ia lui Antonescu sefia Senatului

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat Delegatia Permanenta pentru marti la ora 19:00, urmand ca liberalii sa decida iesirea de la guvernare. Anuntul esecului negocierilor a fost facut de prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis pentru ca presedintele PNL nu este in tara. Antonescu efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Austria.

Premierul Victor Ponta a anuntat concluziile sedintei liderilor USD de luni: Guvern nou pana pe data de 8 martie, cu ministri ai actualului cabinet numiti pe locurile vacante in cazul in care PNL se retrage, iar USD ii lasa pozitia de presedinte al Senatului lui Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Iohannis retragere ministri, #Iohannis remaniere guvernamentala, #Klaus Iohannis delegatie PNL, #Iohannis iesire guvernare PNL, #Iohannis ministri liberali , #PNL
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Claus Johannis tine spatele Cacaraului, pana se intoarce de la Viena