Deputatii au facut primul pas pentru arestarea lui Catalin Teodorescu. Marko Attila, scapat

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 12:50
5011 citiri
Deputatii au facut primul pas pentru arestarea lui Catalin Teodorescu. Marko Attila, scapat

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil pentru ridicarea imunitatii parlamentarului PNL Catalin Teodorescu, insa in cazul UDMR-istului Marko Attila nu s-a indeplinit numarul necesar de voturi.

Deputatii comisiei juridice au decis astfel ca liberalul poate fi arestat, fiind 14 voturi pentru si unul impotriva, potrivit televiziunilor de stiri. In schimb, in cazul deputatului UDMR, au fost doar 13 voturi pentru, doua abtineri si doua voturi impotriva, astfel ca in cazul lui nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru incuviintarea ridicarii imunitatii.

Comisia juridica are 27 de membri, astfel ca era nevoie de votul favorabil arestarii din partea a 14 deputati.

Votul final urmeaza sa fie dat insa miercuri, in plenul Camerei Deputatilor.

Incurcati in... culori

Deputatul UDMR a fost scapat dupa ce parlamentarii Puterii si cei ai Opozitiei au votat folosind pixuri de culori diferite, iar apoi s-ar fi incurcat voturile. Astfel, deputatii grupurilor parlamentare PNL si PDL au votat cu rosu si cu verde, in timp ce aceia ai Puterii au votat cu albastru si cu negru.

"Ceea ce imi pare rau si ma surprinde este ca am fost si ne consideram colegi, iar ei incearca altceva. Nu incuviintarea inseamna combaterea coruptiei. De aproape un an de zile, noul PNL au o alta atitudine. Ma rog, ii priveste. Imi pare rau, nu-i prevad un viitor", a declarat social-democratul Ciprian Nica, vicepresedinte al comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

DNA cere aviz pentru arestarea unui deputat UDMR, in dosarul sefei DIICOT

Pe 21 noiembrie, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR, in dosarul in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv pentru abuz in serviciu, in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti.

Ce spune deputatul UDMR anchetat in dosarul ANRP alaturi de sefa DIICOT

Marko Attila este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu. El era, la data faptelor, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor. In varsta de 46 de ani, deputatul UDMR se afla la primul mandat in Parlamentul Romaniei.

Deputatul Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

In plus, pe 26 noiembrie, Marko Attila a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, intr-un alt dosar privind retrocedari, de data asta privind imobile, care a fost inceput de DNA in urma cu patru ani.

In ce il priveste pe Catalin Teodorescu, si acesta este urmarit penal in acelasi dosar in care este implicata Alina Bica. Pe 24 noiembrie, DNA a cerut Parlamentului avizul de incuviintare a arestarii sale preventive pentru abuz in serviciu, deputatul fiind ales pe listele PDL.

"Am incredere in justitie, justitia va lamuri lucrurile", a declarat Catalin Teodorescu, marti, citat de Mediafax.

Dosarul Bica: DNA cere incuviintarea arestarii pentru deputatul Catalin Teodorescu

Alina Bica este acuzata ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Marko Attila aviz arestare, #Marko Attila imunitate, #Catalin Teodorescu aviz arestare, #Catalin Teodorescu imunitate , #camera deputatilor