Klaus Iohannis condamna atacurile teroriste de la Copenhaga (Video)

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 11:01
5920 citiri
Klaus Iohannis condamna atacurile teroriste de la Copenhaga (Video)
Foto: Presidency.ro/arhiva

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, condamna atacurile teroriste care au avut loc sambata noapte in Copenhaga, capitala Danemarcei.

Actiunile teroriste au inceput la un centru cultural, in cursul unei dezbateri privind islamismul si libertatea de expresie, si au continuat in apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze.

"Dupa atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie si diferentele religioase. Romania isi reafirma sprijinul fata de lupta impotriva terorismului si fata de masurile europene de combatere si descurajare a oricaror tentative de terorism.

In acelasi timp, toleranta fata de credintele religioase ale popoarelor trebuie sa fie respectata si cultivata atat in presa cat si in discursurile publice", a transmis Iohannis, intr-un comunicat publicat de Administratia Prezidentiala.

Seful statului nu e singurul oficial roman care a condamnat aceste atacuri. Pe Twitter, ministrul de Externe Bogdan Aurescu si-a exprimat solidaritatea cu poporul danez.

"Condamnam cu fermitate atacurile din Danemarca. UE este unita impotriva terorii si a extremismului. (Ne exprimam - n.red.) solidaritatea cu Danemarca si poporul danez", a fost mesajul transmis de ministru.

Reactia MAE roman dupa atacurile de la Copenhaga: UE este unita impotriva terorii

Doua atacuri au fost comise in cursul zilei de sambata la Copenhaga, in urma carora au fost ucisi doi oameni si raniti cinci.

Atac armat la Copenhaga: Fotografia si semnalmentele suspectului

Al doilea atac armat la Copenhaga, langa o sinagoga: un mort, doi raniti - UPDATE

Politia daneza a ucis, duminica, un barbat, in Norrebro, un cartier din Copenhaga din apropierea zonei in care au fost comise atacurile.

Atacuri armate la Copenhaga: Politia daneza a ucis un barbat - ar putea fi atacatorul de la cafenea

Autoritatile nu au confirmat oficial daca intre barbatul ucis si atacuri ar exista vreo legatura.

C.P.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis atacuri teroriste Copenhaga, #reactii atacuri teroriste Copenhaga, #atacuri teroriste Copengaha , #presedinte