Fostul medic Larry Nassar, condamnat la pana 125 de ani de inchisoare

Luni, 05 Februarie 2018, ora 21:00
4354 citiri
Fostul medic Larry Nassar, condamnat la pana 125 de ani de inchisoare
Foto: captura Youtube/MLive

Fostul medic sportiv Larry Nassar a fost condamnat la o pedeapsa intre 40 si 125 de ani inchisoare pentru abuz sexual asupra unor gimnaste americane, in urma unui al treilea proces si ultimul, luni, la Charlotte (Michigan).

"Aceasta incheie procedurile judiciare penale in ce-l priveste pe Larry Nassar. Realizez ca asta nu pune capat suferintelor fizice si emotionale de care el este acuzat", a declarat judecatoarea Janice Cunningham pronuntand verdictul pentru care acuzatul a pledat vinovat la sapte capete de acuzare.

Terapeutul isi va sfarsi astfel zilele in inchisoare. El a primit deja 60 de ani de inchisoare pentru posesie de imagini pedopornografice, apoi o pedeapsa intre 40 si 175 de ani de recluziune pentru ca a agresat peste o suta de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, in cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

Larry Nassar, in varsta de 54 de ani, a agresat timp de doua decenii cel putin 256 victime identificate, oficiind in cadrul Federatiei americane de gimnastica si la Universitatea de stat din Michigan, afirma judecatoarea Cunningham, miercuri, in deschiderea acestui al treilea proces.

Aceasta ultima audiere la micul tribunal din Charlotte a fost marcata vineri de un incident, cand tatal a trei tinere victime s-a aruncat urland de furie asupra acuzatului, dupa ce ii ceruse judecatoarei sa-l lase cinci minute singur cu el pentru a-si face singur dreptate.

Cele trei procese au zguduit lumea gimnasticii si sportului american, antrenand plecarea mai multor responsabili ai Federatiei care i-au permis acestui practician atat de multa vreme sa abuzeze tinerele gimnaste, in ciuda numeroaselor plangeri primite.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Larry Nassar condamnat inchisoare , #gimnastica