Cel putin 7 oameni au murit si 150 sunt disparuti, dupa ruperea unui baraj minier in Brazilia

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 07:37
2332 citiri
Cel putin 7 oameni au murit si 150 sunt disparuti, dupa ruperea unui baraj minier in Brazilia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cel putin sapte persoane si-au pierdut viata si alte 150 erau date disparute vineri dupa ruperea unui baraj al gigantului minier Vale in statul brazilian Minas Gerais (sud-est), unde o drama similara a facut 19 victime in noiembrie 2015.

"Potrivit informatiilor confirmate de pompieri, sapte corpuri au fost localizate (...), iar 150 de persoane sunt in continuare date disparute", a informat guvernul statului Minas Gerais intr-un comunicat. Un prim bilant al pompierilor anuntase 200 de disparuti.

Sansele de a gasi supravietuitori printre cele 150 de persoane date disparute sunt minime, le-a declarat jurnalistilor vineri seara guvernatorul statului, Romeu Zema.

Autoritatile locale au precizat ca 270 de persoane din totalul celor 427 care se aflau la situl Vale au fost gasite in viata.

Ruperea unui baraj al complexului minier Corrego do Feijao, care numara trei in total, s-a produs dupa pranz la Brumadinho, localitate cu 39.000 de locuitori situata la 60 de kilometri sud-vest de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais.

In imagini impresionante surprinse din aer si difuzate de pompieri se poate vedea un torent de noroi de culoare maro care acopera suprafete imense de vegetatie. Intr-o alta imagine se poate vedea cum noroiul se scurge rapid peste o sosea.

Televiziunea Globonews a difuzat de asemenea imagini surprinse din elicopter care arata locuinte partial distruse, unele inghitite pe jumatate de noroi.

Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe retelele sociale un comunicat in care cere populatiei sa se indeparteze de albia raului Paraopeba, posibil contaminat de noroiul cu deseuri miniere.

Presedintele Jair Bolsonaro a facut cunoscut ca va merge sambata dimineata in Minas Gerais pentru a survola zona dezastrului.

"Vom constata pagubele pentru a lua masurile necesare ca sa usuram suferinta familiilor posibilelor victime, precum si problemele de mediu", a declarat seful statului brazilian intr-un briefing de presa la Brasilia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#morti Brazilia baraj minier , #Brazilia