Zi cu temperaturi de vară. Cât de cald se va face

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 08:43
5430 citiri
Zi cu temperaturi de vară. Cât de cald se va face
Sâmbătă dimineață au fost 0 grade Celsius la Miercurea Ciuc și minus 3 grade la Vârful Omu FOTO Pixabay

Meteorologii anunță un ultim episod de vară în acest an. Astfel, sâmbătă 25 septembrie vremea va fi călduroasă, cu soare și cer senin în aproape toată țara.

Chiar dacă dimineață au fost 0 grade Celsius la Miercurea Ciuc și minus 3 grade la Vârful Omu, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ziua de sâmbătă, 25 septembrie, se va menține în general frumoasă, iar valorile termice vor atinge maxime de până la 29 de grade Celsius în sudul țării.

Vor fi și unele înnorări temporar accentuate în nord-est și în zona Carpaților Orientali, acolo unde vor apărea și ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudinile mari din zona montană. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

Temperaturile maxime se vor situa între 17 - 18 grade Celsius în estul Transilvaniei și 27 - 29 de grade Celsius în Oltenia, în timp ce minimele vor atinge 3 - 15 grade Celsius.

Vremea București 25 septembrie

Și în București vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile vor fi mai ridicate în acest weekend. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține variabil pe tot parcursul zilei. Șansele de precipitații sunt de 10% mâine, 25 septembrie 2021.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 - 25 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 11 - 12 grade Celsius. Temperaturile vor fi mai scăzute în zona periurbană, unde vor exista condiţii de ceaţă.

Vremea în următoarele zile

Potrivit specialiștilor ANM, luni ne așteptăm la valori ridicate la scara întregii țări, temperaturi mai mari decât media obișnuită pentru această perioadă.

In vestul țării, în schimb, temperaturile vor intra într-o ușpară coborâre.

De marți, apar precipitațiile pe arii extinse în partea de vest a țării.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#meteo 25 septembrie, #vremea 25 septembrie, #prognoza meteo , #vremea