Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 08:04
59 citiri
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Generalul-locotenent Carsten Breuer în timpul unei vizite în Polonia FOTO Reteaua X

Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele afectate de impactul războiului din Ucraina, a declarat cel mai înalt oficial militar german, citat de Reuters.

"Până atunci, pe baza analizei noastre, Rusia (îşi va fi) reconstituit propriile forţe într-o măsură în care un atac împotriva teritoriului NATO ar putea fi posibil", a declarat comandantul armatei germane, generalul-locotenent Carsten Breuer, în timpul unei vizite în Polonia.

"Nu spun că va avea loc, dar că ar putea fi posibil", a precizat el. "Vedem că Rusia produce mult material de luptă şi nu pune tot acest material pe linia frontului în Ucraina... aşa că în 2029 trebuie să fim pregătiţi", a declarat Breuer, şeful apărării germane. "Ceea ce vedem este o ameninţare în cinci până la opt ani", a precizat el.

Invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Moscovei cu Occidentul de la Criza rachetelor din Cuba din 1962. Dar Moscova a respins în mod regulat sugestiile occidentale potrivit cărora ar putea lua în considerare un atac asupra NATO, spunând că ar fi un nonsens total. Liderul rus Vladimir Putin a reiterat luna trecută că Rusia nu are planuri de atac asupra niciunei ţări NATO, deşi a declarat că va doborî orice avion de luptă F-16 furnizat de Occident Ucrainei.

Dintre cei 32 de membri ai NATO, şase ţări europene au o graniţă comună cu Rusia: Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

În prezent, Rusia pare din ce în ce mai mult în ofensivă în Ucraina, unde conflictul este caracterizat atât de lupte de uzură din tranşee, care amintesc de Primul Război Mondial, cât şi de războiul cu drone de înaltă tehnologie.

Moscova controlează în prezent aproape o cincime din teritoriul ucrainean, inclusiv peninsula Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Oficialii ucraineni au declarat că forţele lor armate numără aproximativ 800.000 de oameni, în timp ce, în decembrie, Putin a ordonat ca forţele Rusiei să fie mărite cu 170.000 de soldaţi, ajungând la 1,3 milioane.

Dincolo de personal, cheltuielile de apărare ale Moscovei sunt mai mari decât cele ale Ucrainei. În 2024, aceasta a alocat 109 miliarde de dolari pentru acest sector, mai mult decât dublu faţă de obiectivul echivalent al Ucrainei, de 43,8 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care este diferența între capacitățile apărării antiaeriene israeliene și ucrainene în fața unui atac. Analiza experților militari americani
Care este diferența între capacitățile apărării antiaeriene israeliene și ucrainene în fața unui atac. Analiza experților militari americani
Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) au comparat capacitățile de apărare antiaeriană ale Israelului și ale Ucrainei pentru a respinge atacurile,...
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Atacurile cu drone din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică ale Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, continuând un model care pare să se...
#Rusia, #atac, #NATO, #comandant armata germana , #NATO