Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 09:22
75 citiri
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Două persoane au fost înjunghiate într-o biserică asiriană din Sydney pe 15 aprilie FOTO Captură video Youtube

Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost înjunghiate, a anunţat joi poliţia federală din Australia.

"Cinci tineri au fost inculpaţi în timp ce echipa comună de combatere a terorismului (JCTT) Sydney continuă să-i investigheze pe asociaţii presupusului delincvent care a comis atacul de la biserica din Wakeley", o suburbie a oraşului Sydney, a anunţat poliţia federală.

Peste 400 de poliţişti din poliţia din statul New South Wales şi din poliţia federală au pus în aplicare miercuri 13 mandate de percheziţie în oraşul Sydney.

Şapte adolescenţi au fost arestaţi în urma percheziţiilor. Alte cinci persoane, între care doi bărbaţi şi trei adolescenţi, au ajutat poliţia în timpul anchetei, se precizează în comunicat.

Doi adolescenţi de 17 şi respectiv 14 ani au fost inculpaţi pentru deţinerea sau controlul de material extremist violent obţinut sau accesat folosind o formă de comunicare electronică.

Alţi doi adolescenţi de 16 ani au fost inculpaţi pentru conspiraţie în pregătirea sau plănuirea unui act terorist, în timp ce un alt minor de 17 ani a fost acuzat de aceeaşi infracţiune şi de deţinerea unui cuţit într-un loc public.

Un număr de obiecte, între care material electronic, au fost confiscate în urma operaţiunii poliţiei.

Săptămâna trecută, un adolescent de 16 ani a fost inculpat pentru terorism în legătură cu înjunghierea a doi bărbaţi într-o biserică creştină asiriană din Sydney pe 15 aprilie.

Un bărbat de 53 de ani a suferit răni grave la cap în timpul atacului cu armă albă, în timp ce un bărbat de 39 de ani a suferit tăieturi şi o rană la umăr atunci când a încercat să intervină.

Adolescentul de 16 ani, care a fost imobilizat de enoriaşi, a fost arestat.

Declararea unei infracţiuni act de terorism îi asigură poliţiei atribuţii suplimentare în timpul anchetei pentru a stabili dacă persoana respectivă a acţionat de una singură sau în cadrul unei grup, notează dpa.

Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
O femeie a scăpat cu viață după ce a fost victima unui atac cu un cuţit în Centrul Vechi al Capitalei. Un bărbat, în vârstă de 74 de ani, a fost agresorul, victima reuşind să scape...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#Australia, #atac biserica Sydney, #adolescenti terorism Australia, #atac cutit, #ancheta terorism , #Australia