Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 19:48
88 citiri
Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Richard Gasquet FOTO facebook

Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet (116 ATP) a pierdut joi meciul cu numărul 1.000 al carierei sale, înclinându-se în două seturi, 6-2, 7-5, în faţa italianului Lorenzo Sonego (52 ATP), în prima rundă a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro.

Italianul s-a impus în mai puţin de o oră şi jumătate într-o partidă în care a reuşit 9 aşi şi nu a comis nicio dublă greşeală, în faţa francezului care nu a reuşit niciun as.

În vârstă de 37 de ani, Gasquet a reuşit marţi să treacă de calificările competiţiei din capitala Spaniei după ce l-a învins pe croatul Duke Ajdukovic.

Francezul putea atinge borna de 1.000 de meciuri săptămâna trecută, la turneul ATP 250 de la Bucureşti, la care nu a mai participat în final, din cauza unei probleme medicale.

Richard Gasquet şi-a făcut debutul în circuit pe 15 aprilie 2002, la turneul pe zgură de la Monte Carlo, când l-a învins, la doar 15 ani, pe argentinianul Franco Squillari.

"Richie" s-a alăturat astfel unei galerii selecte de jucători care au atins borna cu nr. 1.000 în circuitul profesionist, alături de Jimmy Connors (1.557), Roger Federer, Ivan Lendl, Novak Djokovic, Rafael Nadal, John McEnroe, David Ferrer şi Fernando Verdasco.

Sonego îl va avea ca adversar în runda următoare pe compatriotul său, ocupantul locului 2 în clasamentul ATP şi principal favorit, Jannick Sinner.

Rezultate de joi:

Lorenzo Sonego (Italia) - Richard Gasquet (FRA) 6-2, 7-5

Flavio Cobolli (Italia) - Alejandro Tabilo (Chile) 5-7, 6-4, 6-4

Felix Auger-Aliassime (Canada) - Yoshihito Nishioka (Japonia) 4-6, 6-1, 6-4

Tomas Machac (Cehia) - Emil Ruusuvuori (Finlanda) 6-4, 1-6, 6-2

Pedro Cachin (Argentina) - Sebastian Ofner (Austria) 6-3, 6-3.

Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
După sfertul de finală jucat la Charleston și după ce a pus umărul la calificarea miraculoasă a României la turneul final BJK Cup, în dauna Ucrainei (3-2, de la 0-2), tenismena Jaqueline...
Adversară surpriză pentru Sorana Cîrstea la WTA Madrid. Cu cine va debuta românca
Adversară surpriză pentru Sorana Cîrstea la WTA Madrid. Cu cine va debuta românca
Turneul WTA 1000 de la Madrid a programat astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, care au stabilit adversara Soranei Cîrstea în turul al doilea. Cap de serie 27, Sorana...
#gasquet, #infrangere, #madrid, #tenis, #veteran , #stiri tenis