Reforma eco a Romaniei, posibila in 1000 de zile

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 21:38
1353 citiri
Reforma eco a Romaniei, posibila in 1000 de zile

Doua ONG-uri ecologiste vor sa convinga institutiile publice sa achizitioneze numai produse "verzi" si sa le clasifice in functie de risipa de utilitati. Ele isi propun sa faca din institutiile statului exemple de protejare a mediului in 1000 de zile.

Proiectul Ecologic Romanesc si campania "O 9 Atitudine" isi propune sa reformeze statul, astfel incat acesta sa devina un consumator responsabil, dar si sa-i educe pe romani ca sa protejeze natura si propria lor sanatate, informeaza Cotidianul.

Potrivit initiatorilor, reformarea eco a statului ar trebui sa inceapa prin achizitionarea din banii publici doar a produselor care au un impact minim asupra naturii.

"Cand se cumpara o masina in orice institutie publica, ar trebui sa se tina cont de noxe, nu de pret. Iar tonele de hartie consumate in institutii ar putea salva hectare de padure", a explicat presedintele Asociatiei Bio - Romania, Marian Cioceanu.

"Un produs bio ar trebui sa aiba un avantaj in fata unuia obisnuit la orice achizitie publica", sustine si Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor.

Un alt punct din proiect este realizarea unui clasament al tuturor produselor, in functie de cantitatea de dioxid de carbon care se degaja de la inceputul fabricarii si pana la degradarea sa.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#reforma ecologica Romania, #proiect ecologic Romania, #reforma ecologica institutii publice, #produse ecologice institutii stat , #Bucuresti