O țară se înarmează cel mai mult din lume: Depășește SUA, Rusia, Marea Britanie, China sau Germania

Sambata, 02 Martie 2024, ora 02:22
184451 citiri
O țară se înarmează cel mai mult din lume: Depășește SUA, Rusia, Marea Britanie, China sau Germania
Rachete Brahmos au fost cumpărate de o mare putere nucleară FOTO: Deccan

În ultimii ani, dar și după începerea războiului din Ucraina declanșat de către Vladimir Putin, pe plan mondial s-a produs un adevărat șoc. Multe state au constatat că nu sunt înarmate suficient și astfel a început o cursă a înarmărilor, fără precedent. O ultimă statistică publicată de SIPRI arată că o mare putere, India se înarmează cel mai mult din lume, depășind țări precum Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, China sau Germania, cumpărând arme în valoare de 15,4 miliarde de dolari, în decurs de 4 ani.

Însă, guvernul Modi își dorește să își dezvolte propria industrie de Apărare, anunțând o investiție de 362 de milioane de dolari într-un nou complex militar, potrivit Army Technology.

Avântul recent al activității din industria de apărare din India marchează o escaladare a strategiei a prim-ministrului Narendra Modi, spun analiștii, care urmărește să susțină producția indigenă de arme și să reducă dependența de importurile rusești, franceze, americane și israeliene.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Chiar pe 1 martie 2024, Ministerul Apărării din India a semnat contracte în valoare de 195,2 trilioane de rupii (2,36 miliarde de dolari) pentru achiziționarea de rachete BrahMos cu capacitate nucleară pentru Marină.

Aceasta urmează inaugurării a două noi fabrici de arme în statul Uttar Pradesh, din nordul Indiei, luni (26 februarie), la care Adani Defence and Aerospace a anunțat planuri suplimentare de a investi 30 de miliarde de Rs (362,1 milioane de dolari) în producția internă de arme și de a construi un vast complex de apărare la Mumbai.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

De asemenea, Adani a lansat luna trecută prima dronă de informații, supraveghere și recunoaștere din India, într-un joint venture cu Elbit Systems din Israel.

Cu toate acestea, India rămâne cel mai mare importator mondial de arme din lume, potrivit Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), în ciuda scăderii importurilor de arme ale țării cu 11% între 2018 și 2022.

”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic

India a cumpărat arme de 15,4 miliarde de dolari, în cei 4 ani, fiind urmată de Arabia Saudită – 13,3 miliarde de dolari, Qatar – 8,9 miliarde de dolari, Australia – 6,4, China – 6,3, Egipt – 6,2, Coreea de Sud – 5,1, Pakistan – 5,1.

Aceste evenimente sunt un semnal pentru ca „costul armelor produse în India să scadă substanțial, în următorii câțiva ani”, spune Abhijit Apsingikar, analist senior de apărare la GlobalData.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#india armament nuclear, #India, #importuri armament India, #cursa inarmarilor, #India Rusia, #SUA armament Ucraina, #arme occidentale , #stiri externe