India și China refuză să plătească Moscovei mai mult pentru petrolul rusesc. Planul eșuat al lui Putin după impunerea sancțiunilor occidentale

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 08:34
4790 citiri
India și China refuză să plătească Moscovei mai mult pentru petrolul rusesc. Planul eșuat al lui Putin după impunerea sancțiunilor occidentale
Peste 80% din exporturile rusești de petrol merg în Asia FOTO Twitter

India și China au refuzat să plătească Kremlinului mai mult pentru petrolul rusesc. Astfel, planurile Moscovei de a scumpi acest tip de materie primă au fost date peste cap, relatează pe Telegram publicația de opoziție The Moscow Times.

În prezent, prețul petrolului Ural, principalul brand al Federației Ruse, care reprezintă aproape 60% din exporturi, este de aproximativ de 2 ori mai mic față de marca de referință Brent, din Marea Nordului.

După ce au primit sancțiuni occidentale regulate după declanșarea războiului din Ucraina, Rusia și-a redirecționat fluxurile de petrol către Asia, oferind o reducere semnificativă, dar a calculat pe viitor să crească treptat prețul.

Cu toate acestea, acest lucru nu a funcționat: țările asiatice, realizând cât de mult depinde acum Moscova de ele, au refuzat să plătească în plus pentru „aurul negru”. Acum, potrivit agenției de prețuri Argus, ale cărei servicii sunt folosite de guvernul rus, petrolul Ural costă aproximativ 45 de dolari pe baril în ultimele zile.

Peste 80% din exporturile rusești de petrol merg în Asia.

#India, #China, #refuz, #scumpire, #petrol, #Rusia , #Rusia