Vacanță de coșmar pentru un cuplu în India. Soțul a fost bătut crunt, iar soția violată în grup

Luni, 04 Martie 2024, ora 07:06
14181 citiri
Vacanță de coșmar pentru un cuplu în India. Soțul a fost bătut crunt, iar soția violată în grup
Taj Mahal FOTO facebook

Trei bărbaţi au fost arestaţi, sâmbătă, pentru că au violat in grup o turistă spaniolă care călătorea cu motocicleta împreună cu soţul ei, într-o regiune izolată din estul Indiei, a anunţat presa locală, potrivit AFP.

Atacul a avut loc vineri seară în districtul Dumka, în statul Jharkhand din estul ţării, unde cuplul se oprise pentru a petrece noaptea într-un cort.

Turista spaniolă a reuşit să ajungă la o dubă a poliţiei care patrula în jurul orei 23.00 şi a fost transportată la spital pentru a fi tratată, a explicat ofiţerul de poliţie Pitamber Singh Kherwar pentru ziarul The Times of India. Pitamber Singh Kherwar a declarat că, după ce a arestat trei persoane în legătură cu atacul, poliţia caută alţi suspecţi.

Victima este tratată la un spital local din Dumka, iar o anchetă este în curs de desfăşurare.

Femeia şi soţul ei au povestit pe reţelele de socializare calvarul pe care l-au îndurat. Este "ceva ce nu i-am dori nimănui", au spus ei într-un videoclip postat pe contul lor de Instagram. Victima apare pe ecran cu multiple urme de lovituri pe faţă, în timp ce soţul ei susţine că are gura "distrusă", ei vorbind despre şapte agresori.

90 de violuri raportate în fiecare zi

În 2022, în medie 90 de violuri au fost raportate în fiecare zi în India, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, multe cazuri nu sunt denunţate din cauza stigmatului ataşat victimelor şi a lipsei de încredere în investigaţiile poliţiei. Condamnările sunt rare, deoarece cazurile sunt blocate ani de zile în sistemul de justiţie penală supraîncărcat din India.

Violarea în grup şi uciderea brutală a unei studente indiene într-un autobuz din capitala Indiei au şocat lumea în 2012. Jyoti Singh, studentă la fizioterapie, şi prietenul ei Awindra Pratap Pandey se întorceau acasă de la cinema în seara zilei de 16 decembrie 2012, când s-au urcat într-un autobuz, crezând că acesta îi va duce în siguranţă la destinaţie.

Însă şoferul autobuzului şi cei cinci complici ai săi, printre care şi un adolescent de 17 ani, aveau alte planuri. Awindra a fost bătut cu sălbăticie, iar Jyoti a fost violată de cei şase agresori şi torturată cu o cruzime extremă. Agresorii au aruncat apoi cele două victime însângerate din autobuz pe marginea drumului. Singh a supravieţuit suficient de mult timp pentru a-i identifica pe cei şase agresori.

Cinci adulţi şi un minor au fost acuzaţi de 13 infracţiuni două luni mai târziu, iar patru bărbaţi au fost spânzuraţi în 2020. Principalul acuzat a fost găsit mort în celula sa din închisoare la o lună după ce a fost acuzat. Moartea lui Jyoti, supranumită "Nirbhaya" ("neînfricată") de către presa indiană, a declanşat proteste majore şi a forţat guvernul să adopte pedepse mai dure pentru violatori şi pedeapsa cu moartea pentru recidivişti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#India, #Taj Mahal, #vacanta, #cosmar, #viol, #grup, #bataie , #stiri internationale