O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Miercuri, 03 August 2022, ora 04:42
76441 citiri
O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

SUA și UE și-au lansat deja cele mai puternice atacuri neletale asupra Rusiei, care paralizează economia, indiferent de ceea ce susține mașina de propagandă a lui Putin. Cu toate astea, o singură industrie a Moscovei a scăpat de măsurile occidentale, sectorul nuclear rusesc care deține aproape 40% din infrastructura mondială de îmbogățire a uraniului.

Iikka Korhonen, șeful Institutului pentru economii emergente al Băncii Finlandei, a tradus câteva rapoarte oficiale ale servicului de statistică Rosstat din Rusia, care evidențiază pierderile din industria națională în luna iunie 2022, potrivit Energy and Capital.

Datele producției industriale din Rusia arată cum cele mai profitabile exporturi ale sale se îndreaptă spre dezastru. Din ce în ce mai multe companii străine pleacă din Rusia, de la numărul lor a depășit 1.200, potrivit unei analize recente a economiștilor de la Universitatea Yale din Statele Unite.

Un nou vis al lui Putin, în plin război: Încă un palat la Marea Neagră, dar nu în Rusia VIDEO

Raportul de la Rosstat prezintă următoarele cifre din iunie 2022 ale industriilor din Rusia, comparativ cu aceeași lună de anul trecut:

-industria auto – minus 89%

-cabluri de fibră optică – minus 79,6 %

-elevatoare – minus 59,9%

-industria frigului – minus 52,3%

-camioane – minus 40%

-vagoane de marfă – minus 34,4%

-industria gazelor naturale – 32,8%

-industria țigaretelor – minus 32,4%

-baterii – minus 21,8%

Însă industria energiei nucleare, prin firma sa de stat, Rosatom, a fost complet ignorată de sancțiunile Statelor Unite și ale Occidentului. Compania rusă lucrează la un număr de proiecte importante, care valorează 130 de miliarde de dolari în întreaga lume.

Rușii obișnuiți au cumpărat masiv acțiuni în Statele Unite

Însă, acum Rusia este esențială pentru industria nucleară mondială, deoarece aproape 40% din infrastructura globală de îmbogățire a uraniului este controlată de Kremlin. Zeci de centrale nucleare din întreaga lume se bazează exclusiv pe combustibilul nuclear din Rusia.

Statele Unite sunt dependente de uraniul îmbogățit din Rusia în proporție de aproximativ 16%, Europa de 20%. În 2021, erau în funcțiune în toată lumea 439 de reactoare nucleare, 38 de reactoare sunt în Rusia, alte 42 au fost fabricate cu tehnologie rusă, iar 15 erau în construcție la sfârșitul lui 2021, tot cu tehnologie de la Moscova.

Cum va arăta lumea în 2050: 20 de lucruri extraordinare din viitor VIDEO

În plus, toate cele 439 de reactoare nucleare active au trecut prin Rusia la un moment dat, prin lanțul de aprovizionare. Dintr-o perspectivă globală, blocarea Rusiei de la furnizarea de uraniu îmbogățit întregii lumi nu ar face decât să agraveze și mai mult criza energetică în curs.

Citeste si:
Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși
Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși
Brandurile occidentale care au părăsit piața rusă sunt încă la vânzare, datorită modificărilor legale care au alimentat antreprenoriatul. Aleksandr Gorbunov, un investitor imobiliar din...
Înconjurați și cu podurile de pe malul drept al Niprului distruse, rușii vor trebui să fugă cu avionul, susțin experții de la Institutul SUA pentru Studiul Războiului
Înconjurați și cu podurile de pe malul drept al Niprului distruse, rușii vor trebui să fugă cu avionul, susțin experții de la Institutul SUA pentru Studiul Războiului
Forțele armate ale Ucrainei au avariat și au făcut impracticabil ultimul pod peste Nipru, pe care rușii l-ar putut folosi. Prin urmare, garnizoana invadatorilor ruși de pe malul drept al...