O "amibă care mănâncă creierul" i-a intrat prin nas unui adolescent în timp ce era la plajă. În ce stare se află tânărul

Marti, 26 Iulie 2022, ora 11:40
8597 citiri
O "amibă care mănâncă creierul" i-a intrat prin nas unui adolescent în timp ce era la plajă. În ce stare se află tânărul

Un adolescent din Florida a fost infectat de o amibă care se hrănește cu creierul uman după ce a fost la plajă cu părinții săi. Tânărul se zbate între viață și moarte în spital.

Adolescentul în vârstă de 13 ani a ajuns la camera de gardă când a început să aibă dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2, citat de Today.

Simptomele au apărut la o săptămână după ce băiatul și familia lui au mers la o plajă din Port Charlotte, Florida, pe 1 iulie.

Amiba care mânâncă creierul, Naegleria fowleri, a intrat în corpul adolescentului prin nas înainte de a-i infecta creierul.

Naegleria fowleri este un organism unicelular găsit în ape calde și dulci și poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (PAM) atunci când intră în organism prin nas, potrivit CDC.

Astfel de cazuri sunt foarte rare

Cazurile de PAM sunt extrem de rare, iar infecțiile devin mai frecvente atunci când căldura prelungită determină scăderea nivelului apei și creșterea temperaturii acesteia crește.

Simptomele infecției

Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, greață sau vărsături, urmate de gât înțepenit, confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii sau halucinații.

„Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și cum un copil ar avea meningită,” a spus mătușa adolescentului.

Aceasta a declarat că de când a fost internat, inflamația din creierul adolescentului a crescut.

„A fost extubat aseară; respiră singur,” a scris ea, adăugând: „Este într-o stare de minimă conștiență, așa că are perioade foarte scurte de conștientizare, dar în rest doarme și se luptă extrem de tare. RMN-ul său arată mai multă inflamație în creier.”

Alt caz la începutul lui iulie, în Iowa

La începutul acestei luni, un alt caz de Naegleria fowleri a fost detectat la un locuitor al Missouri care a intrat în apa din Lake of Three Fires din Iowa. Acesta a murit două săptămâni mai târziu, oficialii din domeniul sănătății au raportat că individul a murit.

Și în 2018, un tânăr de 29 de ani din New Jersey a murit după ce o amibă i-a pătruns în cap, după ce acestuia i-a intrat apă în nas.

În septembrie 2020, amiba mortală care se hrănește cu creierul uman, a fost descoperită în rețeaua de alimentare cu apă a orașului Brazoria, Texas. Locuitorilor le-a fost este interzis să bea sau să folosească apa de la robinet.

Microbul care provoacă o forma rară de encefalită a fost depistat în rețeaua de apa care ajunge la 58.000 de persoane.

Amiba care se hrănește cu creierul uman a fost descoperită în 1962. De atunci, 145 de oameni au fost infectați în Statele Unite și doar patru dintre ei au supraviețuit.

Eveniment Quarterly Report

Destinație spectaculoasă de vacanță aleasă de Alina Eremia. Unde se bronzează bruneta FOTO
Destinație spectaculoasă de vacanță aleasă de Alina Eremia. Unde se bronzează bruneta FOTO
Cântăreața Alina Eremia a luat o pauză de la activitățile artistice pe care le desfășoară și a plecat în vacanță. Ea a ales Malaysia pentru un sejur în această toamnă. De cum a...
Adolescent arestat după ce a tăiat cu drujba un copac. De ce era atât de special arțarul VIDEO/FOTO
Adolescent arestat după ce a tăiat cu drujba un copac. De ce era atât de special arțarul VIDEO/FOTO
Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat în urma unei anchete ce vizează tăierea unuia dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, informează joi, 28 septembrie, DPA....
#infectie, #creier, #amiba creier nas, #plaja, #Florida, #adolescent , #stiri internationale