S-a descoperit sursa infecției care a trimis 16 elevi la spital. Cu ce era contaminată "Masa Sănătoasă"

Joi, 13 Iunie 2024, ora 12:16
4200 citiri
S-a descoperit sursa infecției care a trimis 16 elevi la spital. Cu ce era contaminată "Masa Sănătoasă"
Mâncarea care i-a îmbolnăvit pe elevi FOTO captură video /BZI.ro

După ce au mâncat sendvișuri servite în cadrul programului „Masa Sănătoasă”, 16 elevi de la o școală din Județul Iași au ajuns la spital. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Iași au descoperit sursa de contaminare a alimentelor și au dat o amendă usturătoare firmei care le-a pregătit și le-a livrat.

Cei 16 elevi de la Școala Strunga care au fost internați mai multe zile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași și-au revenit, iar autorițările au descoperit că un angajat din bucătăria firmei Consumcoop era contaminat cu stafilococ auriu.

După ce au mâncat sendvișurile contaminate în data de 6 iunie, elevii s-au simțit rău și au ajuns la spital. Ei au fost externați pe 9 iunie și nu s-au aflat în vreun pericol major.

„Am descoperit că unul dintre angajații de la bucătărie era contaminat cu stafilococ, el contaminând și produsul alimentar. O probă a fost trimisă și la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' din București”, au declarat surse din anchetă pentru BZI.

Sendvișurile conțineau pâine, pulpă de pui dezosată și salată de varză roșie și albă, iar autoritățile au suspendat activitatea de catering a firmei.

Amenda primită pentru incident de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost de 10.000 lei.

„Este oleacă suspect, deoarece din patru locații, doar elevii dintr-o singură locație s-au îmbolnăvit. S-a întâmplat asta la o singură clasă. Nouă așa ni se pare, că ceva nu e în regulă, dar nu pot să vă spun ceva anume, să vorbesc minuni”, a spus Dumitru Gravilescu, administratorul firmei care a dus „Masa Sănătoasă” elevilor.

Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
Coaliția PSD PNL scârțâie din ce în ce mai tare, deși mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale. Fotoliul de la Cotroceni atrage ca un magnet, iar președinții celor două...
„Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
„Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
Dosarul în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de DNA, că ar fi ajutat principalul asfaltator din Teleorman să obțină peste 12 milioane de euro din fonduri europene, a fost...
#infectie, #toxiinfectie alimentara, #elevi intoxicati, #DSVSA , #infectie
  1. Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
  2. Pericolul care pândește în Marea Neagră. Avertismentul autorităților FOTO
  3. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  4. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  5. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  6. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  7. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  8. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  9. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  10. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO