O infecție mortală se răspândește într-un ritm alert: Este rezistentă la medicamente VIDEO

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 00:35
13923 citiri
O infecție mortală se răspândește într-un ritm alert: Este rezistentă la medicamente VIDEO
Infecția provocată de o ciupercă se răspândește masiv în SUA FOTO: Sky News

Oamenii de știință de la Centres for Disease Control and Prevention (CDC) au tras un serios semnal de alarmă în privința unei infecții mortale îngrijorătoare, care se răspândește într-un ritm alarmant. Numărul cazurilor din Statele Unite a crescut cu 95% între 2020 și 2021, iar boala a fost cauzată de ciuperca Candida auris, identificată în Asia în 2009.

În America infecția a fost raportată pentru prima dată în anul 2016, iar ciuperca este rezistentă la medicamente și potențial mortală. Ea se răspândește rapid în instituțiile sanitare din Statele Unite, anunță un raport guvernamental, potrivit Sky News.

Cercetătorii de la Centrul pentru prevenția și controlul bolilor din Statele Unite au anunțat că ciuperca Candida auris poate provoca boli severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Rușii iau cu asalt o țară NATO: Creștere cu 670% a firmelor Moscovei din acest stat

Numărul de persoane diagnosticate, precum și numărul cărora s-a constatat prin screening că sunt purtători de Candida auris, a crescut într-un ritm alarmant de când ciuperca a fost raportată pentru prima dată în SUA în 2016.

Ciuperca a fost identificată în 2009 în Asia, dar oamenii de știință au spus că Candida auris a apărut pentru prima dată în întreaga lume cu aproximativ un deceniu mai devreme.

Dr. Meghan Lyman, director medical al filialei CDC pentru boli micotice, a spus că creșterile, „mai ales în ultimii ani, sunt cu adevărat îngrijorătoare pentru noi”. „Am văzut creșteri nu doar în zonele de transmitere în curs, ci și în zone noi”, a spus ea.

Dr. Lyman a mai spus că este îngrijorată de numărul tot mai mare de probe de ciuperci rezistente la tratamentele comune pentru aceasta. Dr. Waleed Javaid, epidemiolog și director pentru prevenirea și controlul infecțiilor la Mount Sinai Downtown din New York, a declarat că ciuperca este „îngrijorătoare”.

Descoperire mai mare decât inteligența artificială: Un nou material revoluționar ce va schimba lumea, demn de Premiul Nobel VIDEO

„Dar nu vrem ca oamenii care s-au uitat la „The Last Of Us” să creadă că vom muri cu toții”, a spus dr. Javaid. „Aceasta este o infecție care apare la indivizi extrem de bolnavi care sunt de obicei bolnavi cu o mulțime de alte probleme de sănătate”.

Ciuperca, care poate fi găsită pe piele și pe tot corpul, nu reprezintă o amenințare pentru oamenii sănătoși. Dar aproximativ o treime dintre persoanele care se îmbolnăvesc cu Candida auris mor.

Ciuperca a fost detectată în mai mult de jumătate din toate statele americane. Numărul de infecții în SUA a crescut cu 95% între 2020 și 2021. Autorii studiului arată că s-au depistat 53 de cazuri în 2016, iar în 2021 numărul acestora a ajuns la 1.471.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#infectie, #ciuperca letala SUA, #Candida auris infectare, #Candida auris infectie, #Candida auris raspandire, #infectii , #stiri externe