Amenda primită de infirmiera din Târgu Jiu filmată când încărca varză în portbagajul unei mașini, lângă spital

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 20:58
3353 citiri
Amenda primită de infirmiera din Târgu Jiu filmată când încărca varză în portbagajul unei mașini, lângă spital
Femeia purta hainele din spital și mănuși FOTO captură video

Infirmiera de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu care a fost filmată când încărca varză în portbagajul unei mașini, în timpul programului, a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj cu suma de 2.000 de lei.

Infirmiera încărca varză în plină stradă, lângă sediul spitalului, purtând hainele de serviciu și mănușile. Mai mult, până când varza a fost mutată dintr-o mașină în alta, circulația pe strada Tudor Vladimirescu a fost blocată mai multe minute.

”Urmare a apariției în presa locală a unui articol referitor la faptul că în data de 12-11-2022, ora 18,50, o angajată a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, secția RMFB, a fost filmată în uniformă de spital, în timp ce încărca varză în portbagajul unui autoturism parcat lângă unitatea sanitară, inspectorii sanitari s-a deplasat la secția RMFB unde au aplicat sancțiune contravențională doamnei infirmiere, în valoare de 2.000 de lei, conform H.G. 857/2011, art. 32, lit.k, privind nerespectarea precauțiunilor universale”, au transmis reprezentanții DSP Gorj, potrivit Adevărul.

Angajata spitalului, cercetată disciplinar

Infirmiera lucrează în cadrul Secției Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

Conducerea Spitalului a anunțat că a demarat o anchetă.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a transmis că angajata spitalului aduce grave prejudicii de imagine unității spitalicești și va fi cercetată disciplinar: ”În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au făcut investiții majore în aparatură, mai multe secții au fost modernizate, totul pentru ca pacienții, dar și angajații unității, să beneficieze de condiții mult mai bune. Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale”.

Acesta a spus că măsurile vor fi stabilite de comisia de cercetare. ”Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#infirmiera, #spital Targu Jiu, #amenda, #DSP, #varza, #masina, #portbagaj, #ancheta , #spitale