Ce știu rușii despre numărul soldaților morți în Ucraina. Comparația pe care o fac cu războiul din Afganistan

Miercuri, 17 Mai 2023, ora 09:01
5030 citiri
Ce știu rușii despre numărul soldaților morți în Ucraina. Comparația pe care o fac cu războiul din Afganistan
Rușii caută în mod obsesiv informații despre numărul real al celor uciși pe front FOTO Twitter

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat pe 17 mai că Forțele Armate Ruse au pierdut peste 200.000 de oameni pe front - mai precis, 200.590.

Potrivit analistului militar Aleksandr Kovalenko, pierderile zilnice ale rușilor pe front au crescut rapid atunci când au început să trimită soldați neprofesioniști în războiul împotriva Ucrainei.

„Acest lucru a devenit deosebit de grav în toamna anului trecut, în perioada octombrie-noiembrie. Așa-numita mobilizare parțială a început în țara agresoare, iar de atunci profesionalismul armatei ruse a scăzut mult”, comentează expertul.

Doar pe 9 noiembrie, a fost un record - minus 780 de ruși într-o singură zi.

În prezent, Rusia pierde aproximativ 500-700 de recruți în fiecare zi. Așa cum subliniază Kovalenko, este vorba de oameni care au mers pe front fie fără nicio pregătire, fie cu o pregătire minimă.

Un alt punct care a jucat un rol important este componenta tehnică.

În prezent, Rusia are un deficit critic de echipamente militare, subliniază Kovalenko. Acest lucru afectează și pierderile umane ale invadatorilor.

Cine va fi mobilizat în continuare în Federația Rusă?

Kovalenko este sigur că aceste pierderi atât de mari nu vor forța conducerea Federației Ruse să înceapă o mobilizare generală.

"Nu vor face asta pentru că le este foarte frică. Mobilizarea deschisă va fi un indicator că ceva nu merge conform planului", comentează el.

Kremlinul încearcă să se adapteze situației și să implice diferiți oameni în război. Acum au început să recruteze migranți mai mult. Informațiile serviciilor britanice raportează că oameni sunt căutați pentru asta în moschei și centre de imigrare.

Ce știu rușii despre propriile pierderi?

Conducerea militară a țării agresoare tace cu privire la numărul de soldați morți. Ministrul Apărării al Federației Ruse Serghei Șoigu a ridicat acest subiect pentru ultima dată în septembrie anul trecut. Într-un interviu acordat postului TV „Russia 24”, oficialul a spus că 5.937 de soldați ruși au murit în războiul din Ucraina. Chiar și cu o astfel de cifră, mass-media rusă a scris că „războiul din Ucraina a devenit cel mai important în ceea ce privește pierderile de după războiul afgan”.

Cu toate acestea, rușii înșiși nu sunt mulțumiți de cifrele anunțate de Șoigu. Dacă căutați pe Google „Pierderile Rusiei în SVO”, motorul de căutare produce o listă întreagă de interogări populare similare.

Rușii caută în mod obsesiv informații despre numărul real al celor uciși pe front din Ucraina. Și nu este de mirare că Google oferă link-uri către mass-media ucraineană pentru astfel de întrebări. Prin urmare, populația țării agresoare are toate oportunitățile să citească despre pierderile reale ale Forțelor Armate Ruse pe front.

Kovalenko, la rândul său, este sigur că cetățenii Rusiei știu de amploarea lichidării invadatorilor pe front. El compară situația actuală cu cea din 2014, când era clar că Moscova a trimis trupe în Ucraina, dar această informație a fost ascunsă oficial.

Și acum, populația Federației Ruse este conștientă de câți soldați ruși au fost deja lichidați, deși nimeni nu vorbește deschis despre asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atac rusesc într-un orașul minier din Donețk. Patru persoane au murit în urma unui bombardament cu lansatoare multiple de rachetă FOTO/VIDEO
Atac rusesc într-un orașul minier din Donețk. Patru persoane au murit în urma unui bombardament cu lansatoare multiple de rachetă FOTO/VIDEO
Autorităţile locale ucrainene anunță luni, 15 aprilie, că patru civili au fost ucişi într-un atac rus cu lansatoare multiple de rachetă la Siversk, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei,...
Atac ucrainean în orașul Tokmak. Cel puțin 16 oameni au murit și 20 au fost răniți FOTO/VIDEO
Atac ucrainean în orașul Tokmak. Cel puțin 16 oameni au murit și 20 au fost răniți FOTO/VIDEO
Reprezentanții ruși din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, anunță că cel puţin 16 persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în bombardamente în oraşul Tokmak - aflat sub...
#informatii, #soldati rusi, #morti, #razboi Ucraina, #Moscova , #Razboi Ucraina