Sute de infractori periculoși, prinși în ultimele zile ale anului trecut. Cei mai mulți erau căutați în țări din Spațiul Schengen

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 11:29
3802 citiri
Sute de infractori periculoși, prinși în ultimele zile ale anului trecut. Cei mai mulți erau căutați în țări din Spațiul Schengen
Infractor prins de poliție FOTO: Ziarul de Iași

Finalul anului 2022 nu a fost foarte bun pentru sute de infractori căutați de polițiile din Europa. Credeau că se pot ascunde în România, însă au greșit ”calculele”.

Potrivit unui raport al poliției române, în perioada 23 - 29 decembrie 2022, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 497 de persoane, 38 de autovehicule și 31 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

”Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 379 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 83 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 162 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente și au fost găsite 36 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 118 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române”, se arată în comunicatul poliției.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor două autovehicule și 10 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#infractori periculosi, #Schengen, #masini furate , #politie