Val masiv de jafuri în România. Cum își dau seama hoții că proprietarii nu sunt acasă

Autor: Dan Stan
Duminica, 23 Iunie 2024, ora 11:21
21939 citiri
Val masiv de jafuri în România. Cum își dau seama hoții că proprietarii nu sunt acasă
Imobil / Unsplash.com

A început „sezonul spargerilor". În timp ce românii de bună-credință se distrează și se relaxează în concedii, hoții „muncesc" intens. Multe spargeri de locuințe se petrec în timpul verii, în jur de 30 pe zi, potrivit Poliției.

Ceea ce încurajează hoții să spargă locuințele sunt imaginile și videoclipurile postate de cetățeni în timpul concediilor, departe de casă. Atracțiile infractorilor sunt banii lichizi și obiectele de valoare. Pentru a intra în posesia lor, au metode foarte ingenioase. inspectorul de poliție Liliana Bulat a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect.

„În primul rând, când plecăm în vacanță e bine să nu anunțăm chiar pe toată lumea, pentru că acest lucru ne crește vulnerabilitatea în fața hoților, în momentul în care postăm pe rețelele de socializare, postăm pe toate sursele de informare că am plecat.

Este important să anunțăm un vecin de încredere că suntem plecați, deoarece hoții sunt foarte inventivi și după cum bine știm, toate pliantele, toate materialele de promovare, de informare sunt lăsate în fața ușii sau pe clanțele ușilor.

Cum își dau seama hoții când proprietarii nu sunt acasă

În momentul în care acelea nu sunt ridicate, este clar primul semn că cineva nu este acasă și este plecat în vacanță. Atunci, infractorii nu au nicio reținere să acționeze asupra acelui domiciliu.

În același timp, banii, bijuteriile, lucrurile de valoare recomandăm să fie lăsate într-un loc sigur, la prieteni, la familie, pentru a nu mai purta o grijă în plus în cazul în care se întâmplă să fim victime ale infractorilor care ne sparg casele.

Recomandările noastre către cei care sunt plecați în vacanță sunt să instaleze acele sisteme de supraveghere video, deoarece sunt extrem de necesare.

Poate de cele mai multe ori spunem că nu îi vor împiedica pe hoți să acționeze și să își ducă planul până la capăt, dar de cele mai multe ori s-a constatat că acestea sunt eficiente", a declarat inspectorul de Poliție, la Antena 3.

Pe cine dă vina Secret Service pentru tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump
Pe cine dă vina Secret Service pentru tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump
Secret Service a acuzat poliția locală că nu a securizat acoperișul de pe care atacatorul Thomas Matthew Crooks a încercat să îl asasineze pe fostul președinte Donald Trump, insistând că...
Imagini cu o femeie și un bărbat care târăsc geamantanul cu un cadavru ars prin Năvodari au ajuns la poliție
Imagini cu o femeie și un bărbat care târăsc geamantanul cu un cadavru ars prin Năvodari au ajuns la poliție
Cadavrul unui bărbat de 62 de ani, din judeţul Iaşi, ars în totalitate, a fost găsit într-o clădire abandonată de lângă Năvodari. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili ce...
#infractori, #jafuri, #politie , #Justitie
  1. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  2. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  3. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  4. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  5. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  6. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  7. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  8. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  9. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  10. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera