Imagini noi de pe Centura Bârlad, care este aproape gata de inaugurare. Când va fi deschisă circulației VIDEO

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 19:08
5305 citiri
Imagini noi de pe Centura Bârlad, care este aproape gata de inaugurare. Când va fi deschisă circulației VIDEO
Imagini noi cu Centura Bârlad, aproape gata de inaugurare FOTO Captură video YouTube

Centura Bârlad este din ce în ce mai aproape de inaugurare. Lucrările au ajuns la progres fizic de 95%, iar constructorul a așternut, deja, stratul de uzură pe mare parte din drum, arată cele mai recente imagini de la fața locului, publicate pe canalul YouTube "Ștef".

Totuși, constructorul pare că mai are de făcut lucrări și nu este clar dacă va termina într-o săptămână, astfel că este posibil ca deschiderea circulației să aibă loc în iulie.

Vineri, 21 iunie 2024, se lucra în general la rosturile de dilatație de la poduri și pasaje, dar se așternea și stratul de uzură în unele zone, plus alte lucrări.

Au apărut și primele marcaje rutiere, primele semne de circulație, strat de uzură pe mare parte din drum, parapeții de protecție și panourile fonoabsorbante sunt montate pe mare parte din șantier, conform monitorizării video.

Parcările laterale de scurtă durată nu sunt însă gata încă și ar putea fi deschise ulterior deschiderii circulației.

DN24, la intrarea în Bârlad, deși a fost modernizat recent, are deja asfaltul vălurit de la gabaritul depășit al camioanelor care tranzitează orașul zilnic, așa că VO Bârlad va fi esențial și pentru traficul greu, dar și pentru cei care tranzitează DN24 de la Nord (Iași, Botoșani etc) spre Sud (București, Constanța etc) întrucât va scurta semnificativ durata acestor trasee.

Centura Bârlad are o lungime de 11 kilometri și probabil va fi inaugurată în această lună. Contractul a fost semnat în 2018 și s-a blocat în 2022 la doar 30% execuție după ce constructorul principal nu a mai reușit să susțină lucrările.

Contractul a fost salvat prin intrarea pe șantier a altui constructor. Centura Bârlad, pe traseul DN 24 Tișița – Vama Albița (cel mai important punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova), are o lungime de 11 kilometri, iar termenul limită de finalizare era 2022.

CNAIR va inaugura în 2024 patru centuri cu o lungime totală de 79 de kilometri, potrivit analizei Economedia. Cele mai avansate sunt Centurile Târgu Jiu, Bârlad, Timișoara Sud, Sfântu Gheorghe și Craiova Sud. Cu șanse doar teoretice ar putea fi terminate lucrările și pe Centura de 5,5 km. de la Zalău, unde lucrează o asociere de firme din China și România. Sunt proiecte contractate efectiv ca variante de ocolire nu segmente din autostrăzi sau drumuri expres care pod funcționa ca centuri pentru localitățile de pe traseu. În continuare orașe mari, municipii reședință de județ precum Iași sau Târgu Mureș nu au deloc sau au doar parțial centuri ocolitoare.

Prima centură care va fi deschisă în 2024 este varianta municipiului Târgu Jiu, după care urmează Centurile Bârlad, Timișoara Sud și, posibil, până la finalul anului Craiova Sud.

România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
Rata anuală a inflaţiei în UE s-a situat, în iunie, la 2,6%, în scădere faţă de 2,7% în luna mai, iar România, care timp de cinci luni a fost ţara cu cea mai ridicată inflaţie din...
Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
În 2023, Google și Microsoft au consumat fiecare 24 TWh de energie electrică, depășind consumul energetic al peste 100 de națiuni, inclusiv Islanda, Ghana și Tunisia, conform unei analize...
#infrastructura rutiera, #centura barlad, #gata, #inaugurare , #infrastructura
  1. 5 sfaturi utile ca să reușești să îți crești mica afacere
  2. România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
  3. Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
  4. De la idee, la leadership regional – Klarwin aniversează 20 de ani de impact pozitiv cu o imagine 360 grade asupra tehnologiilor din portofoliu
  5. FMI: Zona euro, încă un an de stagnare în 2024. Rusia va avea un nou an cu avans economic de peste 3%
  6. Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
  9. Autostrada Unirii suferă noi amânări. Contractul de aproape 4 miliarde de lei care stă fără constructor
  10. De câți ani are nevoie România ca să iasă din deficit excesiv. Prognoza ministrului de Finanțe și noile planuri de negociere cu Bruxelles-ul