Cum putea fi evitată tragedia rutieră cu 4 morți de pe DN2/ E85. Sistemul care reduce drastic pericolul: ”Din 2016 urlăm în van”

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 17:18
8210 citiri
Cum putea fi evitată tragedia rutieră cu 4 morți de pe DN2/ E85. Sistemul care reduce drastic pericolul: ”Din 2016 urlăm în van”
Trei mașini s-au făcut zob într-un accident pe DN2 FOTO: ISU Ialomița

Patru oameni au murit, iar alți cinci se luptă să trăiască pe patul de spital, în urma unui accident grav produs miercuri, 29 iunie, pe DN2.

Printre cei răniți se află și un copil. O nouă tragedie de acest fel ar puea fi evitată dacă sensurile de trafic ar fi separate.

Accidentul s-a produs în prima parte a zilei, în jurul orei 10.30. Autoritățile au activat planul roșu de urgență. Conform primelor cercetări, un șofer a făcut o depășire neregulamentară, pe segmentul experimental de drum 2+1 între Movilița și Sinești, și a intrat într-o mașină care venea din sens opus.

Asociația Pro Infrastructură a semnalat de multe ori pericolele de pe acest drum de importanță majoră pentru România.

”Încă 4 oameni mor degeaba pe DN2! Din 2016 urlăm în van că drumul morții, DN2/E85, trebuie pus în siguranță rapid prin reconfigurarea sa pe profil 2+1 alternativ cu parapet care să separe sensurile de trafic!

Dar nimic. Doar un segment de test între Movilița și Sinești unde astăzi un bizon criminal a făcut triplare, a depășit linia continuă pe zona cu două benzi, a intrat pe sensul opus cu bandă unică și... 4 oameni decedați și 5 răniți, inclusiv un copil de 8 ani, până la ora când scriem acest comunicat.

Dincolo de discuțiile sterile despre educarea șoferilor idioți și cazurile când se intră involuntar pe contrasens (adormit la volan, infarct, neatenție, lipsă vizibilitate șamd), există o soluție simplă care aproape garantează evitarea acestor carnagii și potolește șoferii inconștienți: parapet îngust de separare de sens instalat pe profilul 2+1 alternativ! Adică exact așa cum cerem obsesiv, fără rezultat, de ani de zile.

Sistemul care ar fi salvat viețile a patru oameni SURSA: Asociația Pro Infrastructură

Bașca, transformarea DN2/E85 (ca de altfel a tuturor sectoarelor de DN pe platformă de 13 metri) pe sistem 2+1 alternativ, cu parapet care separă fizic sensurile, se poate face repede, ieftin, fără acord de mediu, fără exproprieri, fără relocări de utilități.

Doar cu voință și puțină rațiune. Care le-au lipsit cu desăvârșire tuturor șefilor iresponsabili din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, miniștrilor Transporturilor și politicienilor cu girofar albastru care au blocat și tergiversat cu bună știință timp de ani întregi implementarea soluției salvatoare 2+1 alternativ pe care Asociația Pro Infrastructură o promovează obsesiv de ani de zile pe toate canalele media, în ciuda criticilor venite din toate părțile!

Faceți, în ceasul al treisprezecelea, ce trebuie DN2!!!”, se arată în postarea Asociației ProInfrastructură.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#infrastructura, #accident DN2, #Sintesti, #Ialomita, #asociatia pro infrastructura, #morti accidente rutiere , #accident