Ziare.com

Care este cel mai avantajos credit ipotecar?

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 11:30

   

Care este cel mai avantajos credit ipotecar?
ING Bank are cel mai avantajos credit ipotecar, care a obtinut nota 9,75 intr-un top alcatuit de revista Capital. In ordine urmeaza creditele de la Alpha Bank, BCR, Reiffeisen, Garanti Bank, Credit Europe Bank, Milennium Bank, Piraeus Bank, ABN Amro si Egnatia Bank.

Jurnalistii de la Capital explica de ce un credit ipotecar cu dobanda de numai 4% poate fi mai scump si deci mai putin avantajos decat unul la care dobanda este peste 8%. Dobanzile mici ascund adesea comisioane care, insumate, ajung sa reprezinte si peste 70%-80% din totalul creditului.

Pe de alta parte, ce il intereseaza pe client este suma maxima pe care o poate imprumuta de la banca si mai putin de costurile aferente. Comisioanele sunt cele care fac insa diferenta si in aceasta privinta.
Marimea creditului nu este influentata numai de veniturile celui care ia creditul, ci si de evaluarea pe care banca o face clientului, pe baza unui scoring complex alcatuit din 15-20 de criterii, fiecare cu cate patru-cinci variabile.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Clasamentul intocmit de Capital tine cont si de documentatia ceruta clientilor si timpul in care institutiile de credit aproba imprumutul.
O familie formata din doi adulti si un copil, care are venituri din salarii in valoare de 4.200 de lei, poate obtine un maximum de 96.800 de euro de la ING, fata de 92.700 de euro la Alpha si doar 71.000 de euro la ABN Amro.

Citeste mai multe despre top credit ipotecar clasament capital avantajos
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5210 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avantajos?

In italia spre exemplu un credit avantajos are 2-3% dobanda!!!

 

credite

in franta poti sa iei credit oricind daca ai doua salarii cu o dobinda de max 4%;numai in Romania dobinzile sint f mari si variabile de la o luna la alta.

 

corect

dar faptul ca in Italia este inflatie record (pentru ultimii 12 ani) de...3.3%, iar in Franta este inflatie record pt ultimii 17 ani, de...3.2, in timp ce in Romania parca tocmai depasise 8, daca nu ma insel...presupun ca asta nu are nici o importanta, nu? Asta ca sa nu mai spunem de instrumentele financiare maturizate deja in Franta si Italia, dar (aproape) inexistente in Romania, gen piata secundara a creditelor ipotecare, refinantari, samd, care reduc oricand riscurile unui credit...
tot astept si eu cu viu interes momentul in care o sa avem dobanzi de 5% la credite ipotecare (ca sub nu se va duce prea curand oricum) dar in conditiile date...mai avem de asteptat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor