Care este cel mai avantajos credit ipotecar?

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 11:30
5560 citiri
Care este cel mai avantajos credit ipotecar?

ING Bank are cel mai avantajos credit ipotecar, care a obtinut nota 9,75 intr-un top alcatuit de revista Capital. In ordine urmeaza creditele de la Alpha Bank, BCR, Reiffeisen, Garanti Bank, Credit Europe Bank, Milennium Bank, Piraeus Bank, ABN Amro si Egnatia Bank.

Jurnalistii de la Capital explica de ce un credit ipotecar cu dobanda de numai 4% poate fi mai scump si deci mai putin avantajos decat unul la care dobanda este peste 8%. Dobanzile mici ascund adesea comisioane care, insumate, ajung sa reprezinte si peste 70%-80% din totalul creditului.

Pe de alta parte, ce il intereseaza pe client este suma maxima pe care o poate imprumuta de la banca si mai putin de costurile aferente. Comisioanele sunt cele care fac insa diferenta si in aceasta privinta.

Marimea creditului nu este influentata numai de veniturile celui care ia creditul, ci si de evaluarea pe care banca o face clientului, pe baza unui scoring complex alcatuit din 15-20 de criterii, fiecare cu cate patru-cinci variabile.

Clasamentul intocmit de Capital tine cont si de documentatia ceruta clientilor si timpul in care institutiile de credit aproba imprumutul.

O familie formata din doi adulti si un copil, care are venituri din salarii in valoare de 4.200 de lei, poate obtine un maximum de 96.800 de euro de la ING, fata de 92.700 de euro la Alpha si doar 71.000 de euro la ABN Amro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#top, #credit ipotecar, #clasament, #capital, #avantajos , #credite