Ziare.com

ING a inregistrat o pierdere de 3,7 miliarde de euro

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 12:01

   

ING a inregistrat o pierdere de 3,7 miliarde de euro
ING a afisat o a doua pierdere trimestriala, din cauza deprecierii valorilor mobiliare ipotecare, a creditelor si a actiunilor.

Banca olandeza care va disponibiliza 7.000 de angajati a suferit o pierdere in al patrulea trimestru de 3,71 miliarde euro, echivalent cu 1,82 euro/actiune, a anuntat miercuri banca olandeza intr-un comunicat preluat de Bloomberg, citat de NewsIn.

Pierderea s-a situat sub estimarile realizate luna trecuta, de 3,9 miliarde euro, si vine dupa un profit net de 2,48 miliarde euro.

ING va reduce efectivele cu 5,4%, pentru a diminua costurile operationale cu 1 miliard euro in acest an. Aceasta compania este prima care a apelat la planul de redresare financiara oferit de guvernul olandez si va limita viitoarele deprecieri ale activelor prin transferul riscurilor legate de activele ipotecare Alt-A in Olanda.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Avem ca prioritati in acest an continuarea reducerii expunerii activelor si rationalizarea costurilor", a declarat presedintele consiliului de supraveghere, Jan Hommen.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ING, etc banci (CAMATARI autorizati)

Ce nenorocire! Ii asteptam sa falimenteze ca sa vada si sa simta pe propria piele d-nii bancheri UE cum poti trai cu minimu necesar intr-o tara asa zisa UE.

 

esti bou

nu are rost sa ti mai dau explicatii de ce...

 

esti bou

nu are rost sa ti mai dau explicatii de ce...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor