Ziare.com

ING, in nevoie acuta de lichiditati

de Brandusa Stefanescu
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 15:39

   

ING, in nevoie acuta de lichiditati
ING Group a anuntat luni ca va renunta la titluri de debit in valoare de 5,8 miliarde de euro, in favoarea lichiditatilor, devenind astfel cel mai recent grup bancar care isi vinde titlurile de debit, la preturi mult sub cele de achizitie, pentru a acoperi nevoia presanta de capital.

Un numar ridicat de banci europene au procedat la fel, in conditiile in care aceste instrumente de debit se tranzactioneaza cu discount-uri foarte mari, ceea ce poate constitui un bun motiv pentru ca investitorii sa le preia, noteaza Wall Street Journal.

Tranzactiile acestea, prin care bancile marcheaza pierderi considerabile, au ca scop realizarea capitalului necesar impus de noile reglementari pentru banci, in conditiile in care titlurile de debit nu au o pondere foarte mare in calcularea raportului dintre lichiditati si investitii. Preturile la care aceste titluri sunt vandute in piete reprezinta intre 58 si 78 de procente din valoarea teoretica pe care o poarta in prezent.

Printre bancile care au apelat la metode similare de recapitalizare se numara Lloyds, BNP Paribas sau Societe Generale.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Bancile incearca sa-si refaca nivelul optim de capitalizare inaintea implementarii reglementarilor mai stricte menite sa le faca pe acestea mai rezistente in situatia aparitiei unor momente financiare critice in piete sau chiar al falimentelor unora dintre statele europene.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3286 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-o salvăm, s-o salvăm... S-o etatizăm!

.

 

Acum 15 ani...

... nici nu te primeau in banca daca nu aveai minimum 20.000 de dolari.

Doresc disparitia acestui grup ,financiar.

E un grup ce se finanteaza in circuit inchis ca Asigurari, Banking, Investment si suge cat poate din majoritattatea statelor unde actioneaza.
Este o calamitate pe styatele bund4e cafctioneaza, absorbindu-i pe minim trei cai finantele.

 

si uite asa...

am aflat care era banca "cu probleme" de acu' doua saptamani. situatia grava in care se afla atunci "o banca europeana" a dus la grabirea deciziilor finalizate pe 8-9 decembrie.

multumim, ING.
dar multumim si pentru incercarile jalnice de atac impotriva leutului nostru, prin fantezistele prognoze asupra evolutiei leului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor