Profitul ING, in scadere

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 17:37
1125 citiri
Profitul ING, in scadere
Foto: Arhiva

Profitul grupului financiar olandez ING, care a fost salvat de la faliment de catre stat, a raportat un profit net de 371 de milioane de euro in trimestrul al treilea din 2010, in scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand profitul se ridica la 499 de milioane de euro.

Profitul operational al diviziei de asigurari s-a majorat, totusi, de la 393 de milioane de euro la 473 de milioane de euro, relateaza Associated Press.

ING intentioneaza sa desparta divizia de asigurari si sa pastreze operatiunile bancare, in cadrul unei intelegeri cu autoritatile europene, dupa ce a primit ajutor de la stat in 2008. Grupul financiar inca datoreaza jumatate din suma de 10 miliarde de euro primita.

Astfel, potrivit oficialilor ING, divizia de asigurari ar putea fi despartita in doua parti, care vor fi separate de activitatea bancara.

"Vom pregati doua oferte publice initiale (IPO) pentru afacerile cu asigurari: una in Europa, unde exista un flux de lichiditati solid si avem cota de piata mare, si una in Statele Unite, unde avem o pozitie puternica pe piata pensiilor", a declarat directorul executiv al ING, Jan Hommen.

Desi nu a stabilit o data exacta pentru IPO, cel mai probabil acestea o sa aiba loc in 2012.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#rezultate financiare ING, #scadere profit ING, #asigurari ING , #stiri ING