Inginerul care a lucrat 50 de ani la aceeași companie. Greșeala pe care o regretă: "Nu funcționează niciodată, niciodată bine"

Duminica, 03 Decembrie 2023, ora 03:36
68329 citiri
Inginerul care a lucrat 50 de ani la aceeași companie. Greșeala pe care o regretă: "Nu funcționează niciodată, niciodată bine"
Ingineri discutând despre un proiect FOTO Pixabay

Kip Turner, în vârstă de 68 de ani, și-a petrecut întreaga carieră de 50 de ani la AT&T lucrând ca inginer.

Turner s-a alăturat companiei pentru prima dată ca instalator de stație în 1973, când avea 18 ani. A avut aproximativ opt roluri diferite în următoarele cinci decenii, iar „până probabil în ultimii 20 de ani, am fost începător în aproape fiecare echipă”, spune Turner, care acum lucrează ca inginer principal de dezvoltare a produselor în apropiere de comitatul Faulkner, Arkansas.

A fi mai tânăr, și flexibilitatea care vine odată cu faptul că ești la începutul carierei, are avantajele sale. Turner își amintește că a făcut prima mutare internă când avea 20 de ani și a aplicat pentru a deveni tehnician pentru taxe, pur și simplu pentru că „nimeni altcineva nu știa despre asta și nimeni altcineva nu dorea cu adevărat să meargă în acest mic oraș din Arkansasul Central”.

"Însă poate fi o provocare să te descurci cu liderii seniori din echipă atunci când ai cea mai mică experiență.

Lucram în jurul unor bărbați mai în vârstă și asertivi, și nu sunt un tip foarte mare, așa că nu am dorit niciodată confruntări”, spune Turner.

"Învață-ți foarte bine munca"

Totuși, Turner spune că a reușit să aducă contribuții semnificative chiar și în calitate de membru junior al departamentului său.

Secretul său? „Învață-ți foarte bine munca”, spune el.

„Fii foarte încrezător atunci când provoci pe cineva, în special pe cineva care are cu 20 până la 30 de ani mai multă experiență decât tine și care a făcut această muncă atât de mult timp. Fii încrezător în cunoștințele tale.”

Este crucial să fii respectuos, de asemenea.

„Oferă cuiva un exemplu în loc să încerci să îl faci de râs”, spune el. „Am făcut greșeala de a face de râs oamenii în trecut și niciodată, niciodată nu funcționează bine.”

Turner își amintește că a fost odată implicat într-un proiect important pentru protejarea mai multor facilități telefonice împotriva unui cutremur prognozat în anii '90, care ar fi afectat zona lor de servicii din nord-estul Arkansasului. „Noi prevedeam dezastrul”, spune el.

Un lider senior i-a întrebat pe membrii echipei despre ideile lor referitoare la modul de gestionare a proiectului, „și eu am spus, «Ei bine, am un plan dacă aveți bani»,” insinuând că liderul proiectului nu era pregătit cu un buget, „și l-am cam făcut de râs”, spune Turner.

Turner își amintește că remarca sa a subminat soluția propusă și a fost urmată de o „întâlnire tensionată”. Tensiunile au crescut, amplificând o situație deja stresantă.

În cele din urmă, Turner a obținut bugetul necesar, iar echipa a putut oferi modalități diferite de comunicare în cazul în care serviciile din întregul Arkansas erau întrerupte. El și liderul senior chiar au devenit prieteni pe parcurs, scrie cnbc.com.

„În final, încercarea de a face de râs un coleg nu a fost abordarea potrivită,” spune Turner. „Am înțeles asta.”

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

3 lucruri pe care să nu le faci niciodată la serviciu. "Când intră în birou a doua zi, încep să circule zvonuri"
3 lucruri pe care să nu le faci niciodată la serviciu. "Când intră în birou a doua zi, încep să circule zvonuri"
O directoare de resurse umane a relatat care sunt lucrurile pe care niciodată nu le face la locul de muncă. Valerie Rodriguez lucrează cu lideri seniori pentru a asigura respectarea tuturor...
Gică Hagi s-a lansat într-o nouă industrie. Ce domeniu a ales după fotbal și turism
Gică Hagi s-a lansat într-o nouă industrie. Ce domeniu a ales după fotbal și turism
După ce a investit în fotbal și în turism, Gică Hagi și-a deschis o nouă afacere, într-un domeniu profitabil. Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și-a înființat recent o...
#inginer, #loc de munca, #angajat, #companie, #50 de ani, #regret , #stiri sociale