TOP 5 sfaturi pentru îngrijirea pielii sensibile

Advertorial
Vineri, 26 Mai 2023, ora 18:06
2424 citiri
TOP 5 sfaturi pentru îngrijirea pielii sensibile
FOTO: unsplash.com

Pielea sensibilă merită o îngrijire specială. În acest fel, te vei bucura de o piele frumoasă şi strălucitoare şi vei evita simptome neplăcute, precum mâncărimile, roşeaţa sau arsurile.

Dacă vrei să îngrijeşti corect pielea sensibilă, iată TOP 5 sfaturi de care trebuie să ţii cont:

Evită epilarea cu ceară

Ceară fierbinte este una dintre cele mai populare alegeri pentru îndepărtarea părului nedorit. Într-adevăr, ceară are câteva avantaje, însă cel mai important este faptul că firul de păr este îndepărtat de la rădăcină. Acest lucru înseamnă că te poţi bucura de piele fină pentru 2-4 săptămâni.

Din păcate, pentru pielea sensibilă, dezavantajele sunt mai mari comparativ cu avantajele. De ce? Pentru ca ceară este nu numai foarte fierbinte, ci conţine şi diverse substanţe, de la coloranţi şi până la conservanţi, care pot irita pielea. Mai mult, procesul de îndepărtare a firului de păr cu ceară este traumatizant pentru piele. Odată cu smulgerea fâşiilor de ceară fierbinte se va îndepărta nu numai părul, ci şi mici porţiuni ale stratului de piele.

Cu ce poţi înlocui ceară? Ei bine, o soluţie de epilare uşor de folosit este aparatul de ras. Cu ajutorul unui aparat de ras poţi îndepărta părul nedorit rapid, fără să traumatizezi pielea. Comparativ cu lama de ras, aparatul de ras nu poate tăia pielea în profunzime, dacă îl utilizezi corect.

Dacă vrei o soluţie de epilare cu rezultate pe termen lung, alege epilarea cu laser sau IPL. Poţi îndepărta părul cu aparatul de ras înainte de şedinţele de laser sau IPL, iar în câteva şedinţe vei observa rezultatele.

Foloseşte produse blânde de curăţare

Curăţarea pielii este esenţială pentru sănătatea acesteia, dar şi pentru confortul nostru. Atunci când ai piele sensibilă, nu ai nevoie de produse de curăţare care usucă sau care conţin surfactanti agresivi. Acest lucru este valabil atât pentru pielea corpului, cât şi pentru ten.

Alege din drogherii, farmacii sau din magazinele online de profil geluri de dus, geluri de curăţare sau alte produse similare special realizate pentru curăţarea pielii sensibile sau ultra sensibile. Optează pentru branduri cu renume, precum brandurile de dermatocosmetice şi verifică întotdeauna lista de ingrediente.

Renunţă la creme cu parfum şi alcool

Atât cremele, cât şi produsele de curăţare destinate pielii sensibile trebuie să aibă ingrediente prietenoase cu pielea. Ca să alegi produsele de îngrijire mai uşor, este important să ştii ce nu trebuie să conţină acestea. Parfumul, alcoolul denaturat, dar şi uleiurile esenţiale sunt substanţe ce nu îşi au locul în produsele pe care le pui pe piele, în special dacă ai pielea sensibilă.

Poarta SPF zilnic

Razele soarelui dăunează pielii şi pot provoca boli dermatologice grave, dar şi îmbătrânirea prematură a pielii. Din păcate, pielea sensibilă este şi mai predispusă efectelor nocive ale soarelui, în special arsurilor solare. De aceea, crema cu SPF aplicată zilnic este un must.

Optează pentru o cremă cu SPF 30 sau 50 pe care să o aplici în cantitate generoasă la sfârşitul rutinei de beauty de dimineaţă, înainte de make-up. Nu te baza pe factorul de protecţie solară din fond de ten, BB creăm, pudră sau alte produse de machiaj. Acestea nu se aplică în cantităţi suficiente pentru a asigura o protecţie eficientă împotriva razelor UVA şi UVB.

Verifică eticheta produselor de make-up

Produsele de machiaj nu ar trebui nici ele să conţină ingrediente iritante atunci când ai pielea sensibilă. Conservanţii, alcoolul denaturat, uleiurile esenţiale, parfumul, dar şi compuşii cu potenţial toxic sunt ingrediente pe care trebuie să le eviţi cu orice preţ în produsele tale de machiaj. Verifică ingredientele înainte de a-ţi achiziţiona produsele de machiaj preferate şi cauta brand-uri dedicate pielii sensibile.

Pielea sensibilă nu este dificil de îngrijit atunci când alegi produsele corecte de beauty şi îţi formezi o rutină sănătoasă. Este important să eviţi substanţele ce pot irita pielea, precum alcoolul denaturat sau parfumul, să foloseşti SPF zilnic, dar şi să alegi o curăţare blândă pentru pielea sensibilă. De asemenea, cere sfatul dermatologului dacă îţi doreşti recomandări personalizate din partea unui specialist.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ingrijire piele, #ingrijire piele sensibila, #piele sensibila , #stiri life style