Soluții pentru scalpul sensibil: ce să eviți și ce să folosești

Advertorial
Joi, 17 Martie 2022, ora 20:24
5162 citiri
Soluții pentru scalpul sensibil: ce să eviți și ce să folosești
FOTO: unsplash.com

Mâncărimile, iritațiile, mătreața și căderea excesivă a părului sunt semne care indică faptul că ai scalpul sensibil. Dacă te confrunți cu aceste probleme, primul pas pe care este indicat să îl faci este adoptarea unui ritual de îngrijire specială. Ai nevoie de șampoane și tratamente special concepute pentru pielea sensibilă a capului.

Citește în continuare la ce soluții poți să apelezi pentru scalpul sensibil, ce tipuri de produse este recomandat să folosești, dar și la care să renunți.

Schimbă șamponul dacă nu este potrivit pentru scalpul sensibil

Roșeața, mâncărimile și mătreața pot fi ținute sub control cu ajutorul șamponului potrivit. De aceea este indicat să renunți la produsele care nu îți aduc nicio ameliorare, dimpotrivă, și să descoperi rutina potrivită pentru tine.

Prima oprire sunt gamele de dermatocosmetice pentru îngrijirea scalpului sensibil. Citește cu atenție informațiile de pe eticheta produselor și alege-le pe cele care se pliază pe nevoile tale. Poți să apelezi și la ajutorul unui medic dermatolog pentru a afla exact care este afecțiunea cu care te confrunți, astfel încât să aplici din prima soluția potrivită. Mătreața este cea mai comună problemă, însă nu este singura afecțiune care trebuie luată în calcul. Iritațiile și mâncărimile mai pot fi și simptome ale psoriazisului ori ale dermatitei seboreice.

Așadar, evită șampoanele care îți usucă pielea capului, care au coloranți și alte substanțe nocive în compoziție. Cu ajutorul unui produs cu pH neutru care hidratează și îngrijește scalpul, vei obține rezultatele dorite. Mai mult de atât, un scalp sănătos înseamnă și păr mai frumos – strălucitor și bogat.

Nu te spăla pe cap cu apă fierbinte

Evită să te speli cu apă fierbinte pe cap, oricât de tentant ar fi acest ritual în sezonul rece. Apa la temperaturi ridicate poate usca, deshidrata și irita pielea capului. În combinație cu un șampon nepotrivit, apa fierbinte poate provoca efecte și mai neplăcute.

Renunță la produsele de styling pe bază de alcool

Substanțele din produsele de coafat ajung și pe scalp, uscându-l și iritându-l dacă sunt folosite cu regularitate. Încearcă să renunți la acestea măcar pentru o perioadă pentru a observa care sunt efectele asupra pielii capului. Dacă mâncărimile și iritațiile dispar, atunci ai găsit vinovatul din ritualul tău de aranjare a părului. Pe viitor, fie aplici produse mai sănătoase și mai prietenoase și cu mediul, fie renunți de tot ori folosești mult mai rar soluții de hairstyling.

Lasă părul să se usuce în mod natural

Dacă ai scalpul sensibil, uscătorul de păr îți va înrăutăți condiția, mai ales dacă este utilizat pe cea mai înaltă treaptă. După baie, tamponează părul cu un prosop moale, lăsându-l să absoarbă excesul de apă. Apoi lasă podoaba capilară să se usuce natural. Bineînțeles, poți apela în continuare la uscătorul de păr, însă doar în momentele în care chiar este necesar și nu ai timp la dispoziție.

Apelează la tehnicile de relaxare

Simptomele unui scalp sensibil pot fi accentuate în perioadele stresante. Prin urmare, dacă treci printr-o perioadă mai stresantă, în care te confrunți cu stări de neliniște, apelează la ajutorul tehnicilor de relaxare. Încearcă meditația, respirația profundă, yoga, plimbările în natură și vei reuși să combați mai ușor problemele scalpului.

Problemele scalpului sensibil nu se vor rezolva de la sine, ci chiar se pot înrăutăți mai ales în anumite perioade ale anului precum primăvara și toamna, dacă nu iei atitudine în această direcție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ingrijire scalp, #scalp, #scalp sensibil , #stiri life style