Cum vă mențineți inima sănătoasă, departe de infarct: Cele mai bune metode, pe care nu le știați

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 02:00
7146 citiri
Cum vă mențineți inima sănătoasă, departe de infarct: Cele mai bune metode, pe care nu le știați
O inimă sănătoasă vă ajută să trăiți o viață lungă FOTO: DNA

Experții de la Holistic Nutrition and Lyfestyle Medicine au dezvăluit că printre numeroasele beneficii ale menținerii sănătății inimii se numără capacitatea de a trăi o viață lungă, ameliorarea simptomelor depresiei și reducerea șanselor de a face demență la bătrânețe.

Conform unui vechi proverb, ”Cu inima sănătoasă, bătăile continuă”, astfel că medicii recomandă evitarea de către oameni a zahărului rafinat și a carbohidraților care pot contribui la inflamație, la creșterea nivelului zahărului din sânge și astfel, la mărirea riscului de apariție a atacului de cord, potrivit DNA India.

Expertul Luke Coutinho, de la Holistic Nutrition and Lifestyle, a enunțat mai multe sfaturi pentru a vă menține inima sănătoasă.

Sănătate emoțională

Astăzi, sănătatea emoțională este prioritatea nr.1 pentru o mai bună sănătate a inimii. Emoțiile și gândurile negative stimulează tensiunea și încordarea din organism, ceea ce are ca rezultat producerea de cortizol.

Se știe că nivelurile crescute de cortizol cresc, de asemenea, tensiunea arterială, ritmul cardiac și inflamația, toate acestea putând dăuna sănătății inimii. Investește mai mult timp în a te vindeca emoțional prin yoga, meditație, vizualizări, râs, afirmații pozitive.

Creștere alarmantă a unei boli în Europa și România. 300 de milioane de oameni afectați: Care sunt cauzele

Respirația profundă

Se știe că respirația profundă schimbă corpul nostru de la o stare încordată la o stare de odihnă și digestie aproape instantaneu. Acest lucru face din practica regulată a respirației profunde un obicei extrem de sănătos pentru inima.

Alimente antiinflamatoare și bogate în antioxidanți

Principalele motive din spatele atacurilor de cord nu sunt colesterolul, ci inflamația și deteriorarea oxidativă a inimii, a vaselor de sânge, a mucoasei endotelială, a arterelor.

Alimentele care reduc inflamația sunt: turmericul, ghimbirul, usturoiul. În plus, mâncați multe fructe (struguri, rodii) și fructe de pădure colorate, ulei de bună calitate, de măsline, cocos, alimente bogate în omega 3, sfeclă roșie, ceai organic, alimente bogate în vitamina E, magneziu, potasiu, vitamina K.

Somnul, un aspect prioritar

Somnul slab și lipsa somnului pot fi distructive pentru sănătatea inimii noastre. Acest lucru se datorează faptului că atunci când dormim, inima ia o pauză și lucrează mai puțin. Inima este un mușchi și are nevoie de recuperare.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

Rămâneți activ

Asigurați-vă că sunteți activ fizic pe tot parcursul zilei. Riscurile de atac de cord sunt mai mari la persoanele care trăiesc un stil de viață inactiv.

Reenunțați la fumat

Fumatul contribuie atât la deteriorarea oxidativă, cât și la inflamarea organismului. Substanțele chimice emise de țigară provoacă acumularea substanțelor nocive în artere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#inima sanatoasa, #inima sanatoasa sfaturi, #sfaturi inima sanatoasa, #dieta inima sanatoasa, #exercitii fizice , #stiri sanatate