Initiativa Romania Liberala vrea o platforma unica de dreapta la europarlamentare

Duminica, 12 Mai 2013, ora 23:11
2492 citiri
Initiativa Romania Liberala vrea o platforma unica de dreapta la europarlamentare
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala (IRL), Vlad Moisescu, considera ca pentru alegerile europarlamentare din 2014 ar trebui avuta in vedere o platforma unica de dreapta.

"Cred ca la alegerile europarlamentare trebuie, si aici salut primul lider politic care s-a exprimat, dl Ungureanu, trebuie avuta o platforma unica de dreapta pentru aceste alegeri. PDL e singurul partid de dreapta din PPE", a afirmat Moisescu intr-o conferinta de presa sustinuta duminica.

Intrebat daca ar sustine candidatura pentru europarlamentare a Monicai Macovei si Elenei Basescu, presedintele Consiliului Director al IRL a spus: "Este o intrebare buna. Nu va pot da un raspuns acum".

Referindu-se la Miscarea Populara, Vlad Moisescu a declarat ca nu poate decat sa salute existenta unui ONG de dreapta si si-a manifestat speranta ca membrii acesteia sa respecte tot ceea ce au afirmat la infiintarea Miscarii.

"Miscarea Populara este si ea un ONG si nu pot decat sa salut existenta unui alt ONG pe partea dreapta. Din cate stiu, Cristian Preda este membru al Miscarii Populare, mi-a fost coleg si prieten si nu vad de ce nu am putea sa discutam cu ei. Sper sa ramana la ceea ce au zis ca sunt. Discutii pe partea dreapta putem sa avem cu toata lumea", a sustinut Moisescu, precizand insa ca nu a avut vreo intalnire in acest sens cu reprezentantii Miscarii Populare.

Intrebat daca ar putea sa faca un pol comun cu Miscarea Populara, liderul IRL a raspuns: "De ce nu, cata vreme respecta principiile pe care s-au constituit".

Referindu-se la o posibila implicare in alegerile prezidentiale, Vlad Moisescu a declarat ca in cazul in care valorile IRL si activitatea organizatiei vor atrage un numar mare de oameni, nu ar exclude infiintarea unui partid politic.

"Daca valorile noastre si activitatile noastre vor atrage un numar mare de oameni nu excludem posibilitatea infiintarii unui partid politic. E prematur sa discutam despre acest subiect acum. Alegerile prezidentiale sunt foarte indepartate", a aratat liderul IRL.

Intrebat daca va sustine pe cineva la prezidentiale, Moisescu a spus ca da, in cazul in care majoritatea membrilor vor decide sustinerea vreunui candidat.

Presedintele Consiliului Director al IRL, proaspat ales in aceasta functie, a spus ca in prima saptamana de la infiintare au fost inregistrate 2.671 de cereri de adeziune, majoritatea celor care au solicitat intrarea in IRL avand varste intre 30 si 55 de ani. Vlad Moisescu a mentionat ca multe dintre adeziuni sunt de la membri PNL si PDL, multi dintre acestia "dezamagiti".

Moisescu a mai spus ca sunt in curs de constituire zece filiale, printre care la Bucuresti, Timisoara si Paris. El a subliniat ca prioritatea IRL in viitorul apropiat este lansarea planului economic spre dezbatere, in doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Miscarea Populara PDL, #Initiativa Romania Liberala PNL , #Vlad Moisescu