Vlad Moisescu (IRL): Jelaniile lui Antonescu si ale baietilor lui penali au devenit ridicole

Vineri, 23 August 2013, ora 23:55
7729 citiri
Vlad Moisescu (IRL): Jelaniile lui Antonescu si ale baietilor lui penali au devenit ridicole
Foto: rtv.net

Prin nominalizarile pe care le face la Ministerul Transporturilor Crin Antonescu manifesta dispret fata de specialistii din partid, afirma fostul liberal Vlad Moisescu, care mai spune despre Antonescu ca este dezinteresat de problemele tarii si nu si-ar intrerupe vacanta "decat daca ar avea de facut niste executii interne in PNL sau pentru o eventuala suspendare a lui Traian Basescu".

Intrebat de Ziare.com cum comenteaza dublul esec al PNL la Ministerul Transporturilor, Vlad Moisescu, in prezent presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala (IRL), il acuza pe Crin Antonescu ca promoveaza in guvern penali si incompetenti, in detrimentul unor membri de partid valorosi.

"In opinia mea si a colegilor din Initiativa Romania Liberala, situatia jenanta in care este pus acum PNL de catre presedintele lui era previzibila. De altfel, IRL s-a nascut ca o reactie la degradarea fara precedent a respectului PNL fata de lege si fata de statul de drept.

Noi tragem semnale de alarma de mai bine de un an de zile cu privire la caracterul penal si incompetenta unor personaje promovate de Crin Antonescu, in detrimentul unor liberali valorosi. Am propus, inainte de a fi dati afara din PNL, chiar o prevedere expresa in statutul partidului care ar fi interzis accesul intr-o functie ministeriala a celor care au probleme de natura penala sau de integritate. Propunerea noastra a fost respinsa, iar noi am fost exclusi din PNL de Crin Antonescu.

In ceea ce priveste nominalizarea lui Ovidiu Silaghi, in PNL sunt oameni care le dau clasa in materie de transporturi, si lui, si lui Relu Fenechiu. Ma gandesc in primul rand la fostul meu coleg din PNL Sector 1 Septimiu Buzasu, un tehnician supercompetent, modest si fara probleme de natura penala", a declarat Vlad Moisescu pentru Ziare.com.

Liderii PNL sa isi asume erorile si ticalosiile

Intrebat daca este de acord cu afirmatia facuta de senatorul Valer Marian, care a declarat ca premierul Ponta l-ar fi acceptat ca ministru pe Ovidiu Silaghi pentru ca este "un bun procurator de bani negri", Vlad Moisescu a explicat ca nu acesta a fost motivul.

"Nu e vorba sa fie procurator de bani negri, pentru ca nu e capabil de asa ceva. Singurul lui atu este legat de relatiile cu Camerele de comert, prin care i-a promis lui Crin Antonescu ca i-ar face tot felul de legaturi peste hotare", a dezvaluit acesta.

Senator de Satu Mare: Ponta l-a nominalizat pe Silaghi pentru ca e un bun procurator de bani negri

Pe de alta parte, Vlad Moisescu nu este de acord cu ideea promovata de unii liberali, in frunte cu Crin Antonescu, conform careia dosarul lui Silaghi ar fi fost confectionat de DNA la comanda politica a presedintelui Basescu.

"Nu, categoric nu! Si cred ca jelaniile pe aceasta tema ale lui Antonescu si ale baietilor lui penali au devenit ridicole. Initiativa Romania Liberala, din care fac parte si actuali membri ai PNL, le cere liderilor acestui partid sa isi asume erorile si ticalosiile, sa nu le mai acopere cu minciuni de genul 'politie politica'", a declarat Vlad Moisescu.

PNL a ajuns subordonat obsesiei unui singur om, care nu are habar de problemele guvernarii

Vlad Moisescu a comentat si faptul ca desi Ovidiu Silaghi a renuntat la candidatura inca de la inceputul saptamanii, Crin Antonescu nu a revenit din vacanta pentru a permite o noua nominalizare, acest lucru urmand sa se intample abia duminica, cu o zi inainte ca interimatul lui Victor Ponta sa expire.

"Privatizarea CFR Marfa si toate celelalte sunt probleme doar pentru tara si pentru romani, nu sunt probleme si pentru Crin Antonescu, pentru el sunt doar fapte diverse. Credeti-ma ca il cunosc bine, nu si-ar intrerupe vacanta decat daca ar avea de facut niste executii interne in PNL sau pentru o eventuala suspendare a lui Traian Basescu. Altminteri, pentru CFR Marfa nu se deranjeaza, pentru ca pur si simplu nu ii pasa!", a afirmat Vlad Moisescu.

Pe de alta parte, nici ceilalti colegi din conducerea PNL, in frunte cu prim-vicepresedintele Klaus Iohannis, nu au gasit de cuviinta sa se reuneasca rapid pentru a se face o noua nominalizare la sefia Transporturilor.

"Asta arata cat de subordonat a ajuns PNL obsesiei unui singur om caruia nu ii pasa de problemele grave ale guvernarii, nici nu are habar de ele, dar care se viseaza presedintele Romaniei, fie pe plaja de la Miami, in Antalia sau la Milano.

Noi nutrim totusi speranta ca fostii nostri colegi or sa reactioneze macar in ceasul al 12-lea, iar daca nu o vor face, sentinta pentru PNL va fi o 'condamnare definitiva si irevocabila' in ochii celei mai mari parti a propriului electorat", a comentat liderul IRL.

Cat despre anuntul facut de Nini Sapunaru, conform caruia Crin Antonescu l-a sunat joi si i-a propus personal sa preia Ministerul Transporturilor, Vlad Moisescu a reamintit ca acesta nu s-a mai remarcat cu nimic inca din anii '98, cand era sef la Vama.

"Prin aceasta nominalizare Crin Antonescu manifesta acelasi dispret ca si pana acum fata de specialistii in transporturi pe care ii are PNL si carora nu le da nicio sansa. Pe Nini Sapunaru cred ca il recomanda pentru acest post doar Crin Antonescu, eventual si Relu Fenechiu", a comentat Vlad Moisescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Vlad Moisescu Silaghi Transporturi, #Vlad Moisescu Antonescu penali, #Moisescu Sapunaru Transporturi , #Vlad Moisescu