Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut în 2021. Pe de altă parte, investițiile în reparații au scăzut drastic RAPORT

Joi, 17 Februarie 2022, ora 11:35
1340 citiri
Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut în 2021. Pe de altă parte, investițiile în reparații au scăzut drastic RAPORT
Muncitorii contstruiesc o clădire FOTO: Pexeles.com

Un raport al Institutului Național de statistică, dat publicității joi, 17 februarie, arată că lucrările de construcţii noi au crescut, în 2021.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 0,6%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-22,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,9%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,4%, respectiv cu 6,2%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 28%", arată datele INS.

În decembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 18,7%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (+41,5,%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,3%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+29,6%), clădirile nerezidenţiale (+11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-4,5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%, respectiv cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-8,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-5,9%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,4%.

Mai puține reparații capitale

În decembrie 2021 comparativ cu decembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,9%. Pe elemente de structură, creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 14,8%, respectiv cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 16,4%, respectiv cu 6,9%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 12,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,8%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,1%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 17,1%, respectiv cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 18,8%, respectiv cu 2,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ins raport constructii, #crestere ansambluri rezidentiale, #scadere reparatii capitale , #constructii
Comentarii
V
Vamos
rank 2
Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut în 2021