Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut în 2021. Pe de altă parte, investițiile în reparații au scăzut drastic RAPORT

Joi, 17 Februarie 2022, ora 11:35
1167 citiri
Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut în 2021. Pe de altă parte, investițiile în reparații au scăzut drastic RAPORT

Un raport al Institutului Național de statistică, dat publicității joi, 17 februarie, arată că lucrările de construcţii noi au crescut, în 2021.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 0,6%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-22,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,9%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,4%, respectiv cu 6,2%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 28%", arată datele INS.

În decembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 18,7%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (+41,5,%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,3%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+29,6%), clădirile nerezidenţiale (+11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-4,5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%, respectiv cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-8,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-5,9%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,4%.

Mai puține reparații capitale

În decembrie 2021 comparativ cu decembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,9%. Pe elemente de structură, creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 14,8%, respectiv cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 16,4%, respectiv cu 6,9%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 12,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,8%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,1%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 17,1%, respectiv cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 18,8%, respectiv cu 2,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,4%.

Citeste si:
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că...
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române, că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru...
Comentarii