Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A comandat papuci sport Balenciaga și a primit teniși uzați. Cum s-a finalizat dosarul penal deschis pentru înșelăciune

Autor: N.G.
Marti, 21 Martie 2023, ora 17:55
2294 citiri
A comandat papuci sport Balenciaga și a primit teniși uzați. Cum s-a finalizat dosarul penal deschis pentru înșelăciune
Femeia a primit teniși uzați în colet FOTO Arhivă Ziare.com

O femeie Alba a pierdut suma de 450 de lei după ce polițiștii și procurorii nu au reușit să identifice persoana care a înșelat-o. Victima a lansat o comandă online și a primit cu totul un alt produs.

S-a întâmplat în decembrie 2021, iar în martie 2023 dosarul a fost închis. „În urma vizionării unui anunț postat pe o platformă de vânzări online, persoana vătămată a comandat o pereche de pantofi sport de damă, marca Balenciaga, în stare nouă, contra sumei de 450 lei.

La data de 21.12.2021, a primit prin intermediul unei firme de curierat coletul ce ar fi trebuit să conțină produsele comandate și a achitat prețul. După ce a deschis coletul, persoana vătămată a constatat faptul că în interior se aflau alte produse decât cele comandate, respectiv o pereche de teniși uzați și deteriorați”, se precizează în plângerea depusă de femeie la poliție.

Ancheta a durat mai bine de un an, dar nu a fost descoperit autorul, identificat pe platforma online de vânzări cu denumirea de „dumitrudaniel685”.

Până în prezent au fost efectuate toate verificările, însă nu s-au putut obţine date sau informaţii care să conducă la identificarea autorilor sau recuperarea prejudiciului, fiind dispusă renunţarea la urmărirea penală”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a solicitat confirmarea soluției de către instanța de judecată.

Judecătorul de cameră preliminară a reținut, la rândul său, că în mod corect s-a apreciat de către procurorul de caz că sunt întrunite condițiile legale antemenționate.

Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, a precizat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, în decizia din 2 martie 2023.

Pentru a reţine acestea, judecătorul a avut în vedere valoarea redusă a prejudiciului reclamat de victimă, respectiv de 450 lei, „dar şi împrejurarea că în pofida diligenţelor depuse de organele de cercetare penală, nu s-a reuşit identificarea făptuitorilor, iar alte demersuri nu mai pot fi făcute în cauză în acest sens”.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inselaciune, #papuci, #Balenciaga , #inselaciune