Metoda originală de înșelăciune pusă în practică de vânzătorii de lemne: ”La cântar iese bine, la cubaj nu prea” VIDEO

Autor: N.G.
Duminica, 21 Mai 2023, ora 18:03
97753 citiri
Metoda originală de înșelăciune pusă în practică de vânzătorii de lemne: ”La cântar iese bine, la cubaj nu prea” VIDEO
Cumpărătorul a fost înșelat printr-o metodă originală FOTO captură video Facebook

Escrocheria prin care oamenii sunt păcăliți să cumpere lemne de foc și la preț dublu a fost pusă în practică cu succes în județul Olt.

Cumpărătorul a fost păcălit chiar în propria curte de vânzător, să plătească mai mult decât ar trebui pentru lemnele cumpărate. Tot momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din curtea unui vecin. Videoclipul a ajuns pe rețelele de socializare și s-a viralizat. Polițiștii au deschis acum o anchetă.

Videoclipul a devenit viral după ce a fost postat pe o pagină de Facebook și surprinde, în cele 34 de secunde, cât de ușor sunt păcăliți oamenii de vânzătorii de lemne. „Metoda Maradona cu lemne de foc în sat Salcia, județul Olt… Hai să vedem câți se prind!” este scris în descrierea postării.

În imagini se observă cum doi bărbați se pregătesc să descarce lemnele de foc în curtea clientului. Unul dintre ei îl ține de vorbă pe bărbat, în timp ce celălalt îl dirijează pentru a putea răsturna lemnele în curte. După 2-3 secunde, încărcătura pur și simplu se prăbușește, devenind evident că lemnele de foc au fost strategic aranjate pe un schelet, în așa fel încât partea de jos a remorcii să rămână goală. Astfel, cumpărătorii ajung să plătească de fapt pentru jumătate din cât credeau că au cumpărat.

„Uite camionu’ plin, uite camionu’ nu prea plin! Un „șmecheraș” care încă mai păcălește, din păcate, mulți oameni. Ce ar merita acest individ?”, scrie în postare. Oamenii nu au încetat să reacționeze la postare, ba mai mult, câțiva dintre ei au povestit că au trecut exact prin același lucru.

"E veche! Am patit-o acum mulți ani. Cand le-am spus de Poliție mi-au făcut reducere încă 50%. De fapt, cam atât valorau lemnele", a comentat un bărbat. ”Lemne cu nisip! La cântar iese bine, la cubaj nu prea”, ”Primul rand de jos puse in picioare si restul normal sa para mai multe„, au susținut alți cumpărători

Printre comentariile lăsate de utilizatori s-au regăsit și mesaje care i-ar putea ajuta pe anchetatori sau pe potențialii cumpărători: „Noi îi spunem „cutiuța” sau „cuptorul”. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș- Berevoiești”.

#inselaciune, #lemne, #metoda , #inselaciune