„Țeapă” de proporții în SUA. Cea mai mare bancă din America recunoaște că a fost înșelată cu 175 de milioane de dolari de o tânără antreprenoare

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 09:17
7820 citiri
„Țeapă” de proporții în SUA. Cea mai mare bancă din America recunoaște că a fost înșelată cu 175 de milioane de dolari de o tânără antreprenoare
O afacere inovativă înființată de Charlie Javice s-a dovedit a fi o „țeapă” de proporții FOTO crainsnewyork.com

Cea mai mare bancă din lume, JPMorgan, care a plătit 175 de milioane de dolari pentru o afacere fondată de Charlie Javice, o tânără de 30 de ani din SUA, susține că a fost înșelată de antreprenoare, care a prezentat date false la încheierea tranzacției.

Potrivit bussinessinsider.com, încă de la terminarea liceului Charlie Javice a fost o vedetă a publicațiilor de prestigiu cum ar fi Forbes, Fast Company, Inc. Magazine și Insider.

Frank, startup-ul tinerei, de ajutor financiar pentru studenți, a fost prezentat în New York Times, CNBC și Wall Street Journal. De asemenea, tânăra a fost inclusă pe lista Forbes a celor mai buni antreprenori sub 30 de ani și salutată de Wharton Business School drept „vocea unei generații de microfinanțare”.

În ultima săptămână, toate acestea s-au prăbușit. La doar un an după ce a vândut Frank către JPMorgan Chase & Co. (cea mai mare bancă din SUA) pentru 175 de milioane de dolari, banca a acuzat-o pe tânăra de 30 de ani că a fabricat aproape patru milioane de nume de clienți și e-mailuri - majoritatea covârșitoare a utilizatorilor companiei sale.

Avocatul lui Javice susține că decizia JP Morgan de a o concedia pe tânără și de a o da în judecată este doar un pretext pentru a evita să o plătească. O investigație Insider, bazată pe o analiză a documentelor companiei, a aparițiilor în presă și a interviurilor cu 10 foști mentori, angajați și alții care au cunoscut-o pe Javice, sugerează că tânăra a avut o istorie de exagerare a realizărilor sale.

Deși s-a poziționat ca un inovator cu soluții pentru împrumuturile pentru studenți și soluționarea sărăciei globale, cel mai mare talent al lui Javice a fost acela de a fi folosit instituțiile de elită și instituțiile naționale de știri pentru a obține o platformă în continuă creștere.

Pe măsură ce Javice a acumulat laude și apariții în presă, nimeni nu a părut să pună la îndoială afirmațiile fundamentale ale afacerilor sale până în ziua în care JPMorgan a susținut că cifrele pur și simplu nu se adunau.

Insider arată că, în ciuda unui document public care a ridicat întrebări despre Javice și Frank – inclusiv avertismente de la Departamentul de Educație și Comisia Federală pentru Comerț și un proces de furt de salarii din partea cofondatorului lui Frank – instituțiile de știri și investitorii au continuat să accepte narațiunea pe care Javice a întocmit-o.

Într-un caz, Javice și-a orientat întregul model de afaceri fără să-și dea seama că noul ei concept făcea parte dintr-o industrie puternic reglementată care necesita diverse aprobări, dar a încadrat acest lucru ca un moment de învățare.

Acum, JPMorgan susține că Javice a fost implicată în ceea ce ar fi cea mai mare exagerare din toate timpurile. Până la începutul anului 2021, Frank pretindea că are 4,25 milioane de utilizatori, conform procesului JPMorgan. În realitate, nu a avut niciodată mai mult de aproximativ 250.000, susține banca.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#inselaciune, #JP Morgan, #antreprenoare, #afaceri , #stiri afaceri