Descoperire neașteptată a medicilor: Adulții au un risc major de accident cerebral din cauza unei probleme nocturne

Sambata, 10 Iunie 2023, ora 02:23
8005 citiri
Descoperire neașteptată a medicilor: Adulții au un risc major de accident cerebral din cauza unei probleme nocturne
Insomnia creează un risc major de accident cerebral la adulți FOTO: Coversation

Un nou studiu efectuat de către un grup de oameni de știință de la Universitatea de Medicină din Richmond, Virginia, Statele Unite și publicat în revista Neurology pe 7 iunie 2023, a făcut o descoperire neașteptată. Doctorii au constatat că adulții care suferă de insomnie au un risc major de a face un accident vascular cerebral.

Acest lucru a fost identicat în studiu, mai ales în rândul femeilor, așa cum s-a arătat în prezentarea lucrării la Sesiunea științifică anuală a Colegiului american de cardiologie și a Congresului Mondial de cardiologie, potrivit The Telegraph.

Noile cercetări sugerează că „persoanele care au simptome de insomnie, cum ar fi probleme de a adormi, de a adormi și de a se trezi prea devreme, pot avea mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral”.

Misterul din Triunghiul Bermudelor: Zeci de dispariții fără urmă descoperite de experți VIDEO

Cercetătorii, de la Universitatea Virginia Commonwealth, au descoperit că riscul este mult mai mare la persoanele sub 50 de ani. Ce înseamnă asta: dacă ai sub 50 de ani și suferi de somn neregulat și întrerupt, este mult mai probabil să faci un accident vascular cerebral.

Această asociere între somnul întrerupt și accidentul vascular cerebral a fost crescută și mai mult pentru persoanele cu diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă și depresie.

Noul studiu a implicat 31.126 de persoane cu o vârstă medie de 61 de ani. Participanții nu aveau antecedente de accident vascular cerebral la începutul studiului. Li s-au pus patru întrebări despre cât de des au avut probleme cu adormirea, probleme cu trezirea în timpul nopții, probleme cu trezirea prea devreme și imposibilitatea de a se întoarce la somn și cât de des s-au simțit odihniți dimineața.

Cel mai avansat umanoid dezvăluie ce i s-a ascuns lumii: Coșmarul terifiant pentru omenire generat de o tehnologie de top VIDEO

Participanții au fost apoi urmăriți timp de nouă ani în medie. În acest timp, au fost 2.101 cazuri de accident vascular cerebral: 1.300 cu unul până la patru simptome, 436 cu cinci până la opt simptome și 365 fără simptome.

Persoanele cu cinci până la opt simptome de insomnie au avut un risc crescut de accident vascular cerebral cu 51%, au spus cercetătorii.

Participanții sub 50 de ani care au prezentat cinci până la opt simptome au avut un risc de aproape patru ori mai mare de accident vascular cerebral în comparație cu persoanele fără simptome, au adăugat ei.

Între timp, persoanele în vârstă de 50 de ani sau mai mult cu același număr de simptome s-au dovedit a avea un risc cu 38% mai mare de accident vascular cerebral în comparație cu cei fără simptome.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#insomnie mortalitate, #insomnie sanatate, #accident cerebral, #accident vascular cerebral, #insomnia cauze tratament, #somn insuficient efecte , #stiri externe