Paradisul din Grecia. Insula plină de cascade, cu lagune superbe, păduri și plaje cu nisip colorat

Luni, 11 Iulie 2022, ora 11:49
18017 citiri
Paradisul din Grecia. Insula plină de cascade, cu lagune superbe, păduri și plaje cu nisip colorat
Zonă de pe Insula Samothraki FOTO Google maps

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români, însă majoritatea aleg zone foarte cunoscute precum Lefkada, Zakyntos, Creta sau Skyatos. Există însă insule superbe, care merită vizitate.

Samothraki este o insulă grecească din nordul Mării Egee puțin cunoscută, cu multe cascade uluitoare, înconjurată de ape cristaline.

Este o destinație obligatorie pentru iubitorii de natură care doresc să se cufunde în paradis!

Geografia insulei Samothraki

Samothraki, situată în nordul Mării Egee, este una dintre cele mai accidentate insule grecești, cu cel mai înalt vârf al său, Muntele Saos, care se ridică la 1.611 metri. Insula este un paradis pentru cei interesați de forme alternative de turism, deoarece oferă nenumărate activități și posibilități, toate pe un fundal natural uluitor de stânci, păduri și apă.

Samothraki este unică pentru peisajul său care combină terenul muntos, izvoarele proaspete și cele mai albastre mări.

Insula este plină de plaje, situri arheologice, râuri și pâraie care o reprezintă o alegere idilică pentru explorările de vară. Vizitatorii vin adesea în Samothraki pentru a face drumeții și pentru a campa.

Vegetația bogată și cascadele insulei se adaugă la frumusețea acesteia, cele mai faimoase cascade fiind Kleidosi (create de pârâul Fonias) și Kremasto cu peștera sa. Cascadele de pe insulă sunt o mare atracție, deoarece cascadele care apar în mod natural nu sunt comune în Grecia.

Vizitatorii din Samothraki înoată în general în zecile de iazuri și râuri cu apă dulce. Cu toate acestea, pentru cei care preferă marea, există mai multe plaje de-a lungul insulei.

Unele dintre cele mai frumoase și mai cunoscute plaje includ Pachia Ammos, Kipos Beach (care este unică pentru frumoasele sale pietricele gri-albăstrui) și Limnidi.

Mulți dintre cei care vizitează Samothraki ar putea dori fie să facă o drumeție, fie să ia o barcă spre sudul insulei pentru a ocoli muntele.

Plajele găsite aici sunt unele dintre cele mai frumoase de pe întreaga insulă, cea mai cunoscută dintre ele fiind numită Plaja Vatos.

Observatorii de păsări sunt, de asemenea, atrași de Samothraki și se pot bucura de timpul lor în laguna Aghios Andreas.

Lucruri de făcut în Samotracia

Portul Kamariotissa, cea mai aglomerată parte a insulei, este conectat la Alexandroupolis prin feriboturi. Kamariotissa are o serie de facilități, inclusiv supermarketuri și bănci, precum și o serie de restaurante și cafenele. Pescuitul este una dintre principalele industrii ale insulei și multe bărci tradiționale de pescuit din lemn pot fi văzute în port.

Sanctuarul Marilor Zei este principala atracție turistică a insulei. A fost binecunoscut în timpul Greciei Antice datorită faptului că era un loc de adunare pentru o „religie misterioasă”. Religiile misterelor erau școli religioase care permiteau doar participarea inițiaților, păstrând însuși credințele învăluite în mister.

Victoria înaripată din Samotracia este o statuie de marmură a zeiței Nike care a fost descoperită pe insulă în 1863. Este în stare foarte bună – în ciuda decapitarii sale – și poate fi găsită acum la Luvru din Paris.

O altă statuie Nike înaripată poate fi găsită în Muzeul de Arheologie din Samotracia. O vizită la muzeu este o modalitate excelentă de a completa o vacanță în aer liber cu o scufundare în istorie și cultură.

Satul Therma este un alt centru al insulei. Zona găzduiește multe hoteluri și magazine și reprezintă un loc alternativ pentru viața de noapte. Therma se află în apropierea multor locuri de campare în care stau tinerii vizitatori ai insulei, așa că barurile de acolo zumzăie în general.

Izvoarele termale din satul numit Therma atrag și sute de vizitatori ca alternativă la apele răcoroase ale numeroaselor iazuri de pe insulă.

Insula este, de asemenea, populară în rândul tinerilor pentru că găzduiește festivaluri și este frecventată de vizitatori din nordul Greciei.

Din multe motive, Samothraki este unul dintre secretele cel mai bine păstrate ale Greciei și merită să fie văzută de oameni din întreaga lume pentru peisajul său frumos și cultura și istoria bogată.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#insula Grecia, #necunoscuta, #cascade impresionante, #munte, #plaje, #drumetii , #stiri vacanta